Proteste pentru al 13-lea salariu şi salarii comensatorii pentru concediaţi. Reacţia First Bank

Membri ai sindicatului din cadrul First Bank vor picheta, vineri, de la ora 17.30, sediul din Capitală al băncii, solicitând majorarea numărului de salarii compensatorii pentru angajaţii care vor fi concediaţi, acordarea celui de-al 13-lea salariu şi a bonusurilor pe 2018.

14 mart. 2019, 14:23
Proteste pentru al 13-lea salariu şi salarii comensatorii pentru concediaţi. Reacţia First Bank

UPDATE: Precizări de la First Bank: 

– Indemnizatia anuala (cel de-al 13-lea salariu) a fost platita integral in 2018 tuturor angajatilor bancii in lunile iulie si decembrie.

– Schemele de plata variabila aferente anului 2018 au fost platite in conformitate cu reglementarile interne in vigoare pentru toti angajatii eligibili din reteaua teritoriala si centrele de afaceri.

– Salariatii care urmeaza sa paraseasca banca vor primi toate masurie compensatorii, asa cum au fost negociate si agreate cu sindicatul Piraeus Bank Romania, prin Contractul Colectiv de Munca.

Respectam dreptul la libera exprimare a angajatilor si dorim sa atragem atentia asupra faptului ca banca are datoria si responsabilitatea de a actiona astfel incat sa asigure un viitor sustenabil business-ului sau si comunitatii din care face parte.

Potrivit CNS Cartel Alfa, vineri, de la ora 17.30, va avea loc o pichetare organizată de către sindicatul din cadrul First Bank, la sediul băncii din Bucureşti.

Revendicările angajaţilor băncii sunt majorarea numărului de salarii compensatorii pentru salariaţii care urmează a fi disponibilizaţi, acordarea celui de al 13-lea salariu şi acordarea bonusurilor pe anul 2018.