Proteste şi scandal în mai multe zone din România din cauza centrelor de carantină pentru persoanele suspecte de coronavirus

Vestea că un centru de instruire profesională a fost transformat într-unul de izolare i-a îngrozit la propriu pe localnicii dintr-un cartier din Buşteni. Și în Murighiol 70 persoane s-au strâns la marginea comunei pentru a protesta.

RomaniaTV.net
13 mart. 2020, 07:10
Proteste şi scandal în mai multe zone din România din cauza centrelor de carantină pentru persoanele suspecte de coronavirus

Revoltă fără precedent în localitatea tulceană Murighiol. Peste 70 persoane s-au strâns la marginea comunei pentru a protesta împotriva deciziei autorităților de a folosi un resort ca zonă de carantină pentru românii aduși din zonele cu risc de coronavirus din Italia, potrivit tlnews.ro.

Localnicii din Murighiol se tem că localitatea ar putea fi izolată din această cauză și virusul s-ar putea răspândi. Totodată, ei spun că zona turistică Murighiol atrage în fiecare sezon peste 200.000 turiști și o astfel de decizie ar putea să îi sperie pe toți cei care ar fi venit acolo să-și petreacă vacanța de Paști sau de vară.

Autoritățile locale din județul Tulcea spun că panica localnicilor este nejustificată și că resortul va fi folosit pentru perioada minimă de 2 săptămâni pentru câteva zeci de persoane.