Cine e românul care a dus tricolorul în mijlocul protestelor violente de la Washington

A fost haos la Washington în urmă cu câteva ore. Protestatarii pro-Trump au intrat cu forța în Capitoliu, fiind nemulțumiți de rezultatul alegerilor prezidențiale. Au intervenit și autoritățile, iar la scurt timp totul s-a transformat într-un cadru de coșmar.

07 ian. 2021, 16:29
Cine e românul care a dus tricolorul în mijlocul protestelor violente de la Washington
Sursa foto: Instagram / georgejrmusic

Cine e românul care a dus tricolorul la protestele de la Washington

Patru persoane și-au pierdut viața în urma incidentului, iar alte peste 50 de peroane au fost rănite.

Printre sutele de protestatari care s-au strâns în fața Capitoliului din Washington s-au numărat și români. În imaginile apărute pe internet s-a putut observa și drapelul României. Tricolorul găurit e un simbol al Revoluției din 1989 care a dus la căderea comunismului în țara noastră.

Unul dintre românii prezenți în SUA, care au fluturat steagul României, se numește Darius Stir. El e stabilit în Sacramento, CA.

Citiți și AUR a fost la protestul pro-Trump din SUA: „România este alături de frații americani”

Premierul AUR, Călin Georgescu, anunţă că tricolorul românesc a fost la manifestaţia violentă de miercuri seară de la Washington.

„Tricolorul românesc este prezent astăzi în Washington D.C la marşul de susţinere a lui #Trump. Patrioţii americani au răspuns chemării de a protesta împotriva furtului electoral orchestrat de democraţi împreună cu China, Rusia, Iran, Germania, Franţa şi alte puteri vrăjmaşe şi s-au strâns precum moţii lui Horea, Cloşca şi Crişan sau Avram Iancu la Ţebea. România este alături de fraţii americani”, a transmis pe Facebook un membru AUR.

Forţele de ordine federale au reuşit evacuarea protestatarilor din Capitoliu, după ce Serviciile Secrete, FBI şi Garda Naţională din Maryland au răspuns solicitării poliţiei Capitoliului de a interveni. Mai mulţi protestatari care îl susţin pe Trump au pătruns, miercuri, în clădirea Capitoliului de la Washington în ziua în care este validată alegerea lui Joe Biden în funcţia de preşedinte al SUA, scrie BBC. Poliţia Capitoliului a reţinut câţiva protestatari care intrau în clădire.

Unii demonstranţi au ajuns până în sala Senatului, căţărându-se pe ziduri, moment în care poliţiştii au scos armele. De asemenea, poliţia a ordonat evacuarea mai multor clădiri ale Congresului, în timp ce manifestanţi susţinători ai lui Trump au protestat faţă de validarea victoriei Joe Biden în faţa Capitoliului, într-o atmosferă tensionată.

Citiți și Protestatara pro-Trump ucisă miercuri în clădirea Capitoliului era o veterană a Forţelor Aeriene Americane VIDEO
 


loading...
Partenerii noștri