Proteste vehemente în Barcelona: manifestanţii catalani au ripostat faţă de poliţie cu rachete

Manifestaţiile din Barcelona au degenerat în violenţe, manifestanţii care susţin independenţa Cataloniei lansând rachete artizanale în forţele de poliţie antitero.

RomaniaTV.net
11 sept. 2019, 19:32
Proteste vehemente în Barcelona: manifestanţii catalani au ripostat faţă de poliţie cu rachete

În urma altercaţiilor, aproximativ 30 de poliţişti au fost răniţi, în timp ce 11 manifestanţi care au lansat dispozitive artizanale explozive luminoase şi au incendiat un portret al suveranului Felipe VI-lea au fost arestate.  

Forţele de securitate au intervenit vinerea trecută în protestele de stradă ale manifestanţilor mascaţi care erau furioşi pe actualul premier spaniol, Pedro Sanchez, care îşi ţinea şedinţa de cabinet săptămânală într-un  imobil din centrul oraşului.  

Tensiunilor între protestatarii care susțin un stat independent catalan au crescut vertiginos.

Poliția din Barcelona a anunțat că aproximativ 600.000 de oameni din toată regiuinea au participat la manifestație. Manifestanţii purtau tricouri  în culorile catalane.

Diada, aşa cum se numeşte Ziua Națională a Cataloniei, se sărbătorește în fiecare an în data de 11 septembrie și marchează căderea Barcelonei în timpul Războiului de Succesiune spaniol, care a avut loc în 1714 și pierderea ulterioară a instituțiilor și legilor catalane.