Proteste VIOLENTE în Barcelona faţă de măsurile de carantină. Mii de oameni, în stradă. Poliţia intervine în forţă VIDEO

Un protest faţă de măsurile de lockdown a degenerat, vineri seară, în violenţe în Barcelona. Mii de oameni au ieşit în stradă pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de restricţii. Unii dintre protestatari au aruncat cu pietre, artificii şi garduri înspre poliţişti care au intervenit în forţă.

RomaniaTV.net
30 oct. 2020, 19:52
Proteste VIOLENTE în Barcelona faţă de măsurile de carantină. Mii de oameni, în stradă. Poliţia intervine în forţă VIDEO

Cel puţin 1.500 de oameni s-au adunat vineri seară în faţa sediului Guvernului catalan. Cei mai mulţi dintre protestatari au spus că sunt în mod direct afectaţi din cauza închiderii a numeroase afaceri, precum baruri, cluburi, restaurante şi săli de fitness.

Protestul paşnic faţă de restricţii a degenerat, după ce unii dintre demonstranţi au aruncat cu garduri metalice înspre poliţişti.

Forţele de ordine au intervenit în forţă şi au folosit bastoanele împotriva protestatarilor violenţi.

Un purtător de cuvânt al Poliţiei din Barcelona a precizat că scandalul a izbucnit după ce aproape 50 de persoane „au început să arunce cu obiecte periculoase”, precum garduri metalice, pietre şi artificii înspre Poliţie, conform france24.com.

La faţa locului au intervenit şi pompierii care au folosit furturi cu apă pentru a-i dispersa pe protestatari.

Două persoane au fost arestate, în urma incidentelor, au precizat autorităţile catalane.

RECORD de cazuri COVID în Spania. Starea de urgenţă este prelungită până în primăvara anului 2021

Spania a raportat joi un nou record de contaminări cu coronavirus. Autoritățile au anunțat încă 23.580 de cazuri de infectare. În ultima săptămână, în ţara iberică cu aproximativ 47 de milioane de locuitori au fost făcute peste 1,06 milioane de teste.