Proteste în centrul Capitalei. Maşina ministrului Culturii a fost VANDALIZATĂ VIDEO

Acte de vandalism au avut loc joi seara în Centrul Vechi al Capitalei. Potrivit România TV, mai multe persoane care se aflau în faţa Clubului A au blocat maşina în care se afla ministrul Culturii, Daniel Barbu, şi au aruncat cu pietre, spărgându-i luneta. Mai multe persoane au fost duse la secţia de poliţie, pentru audieri.

17 oct. 2013, 18:19
Proteste în centrul Capitalei. Maşina ministrului Culturii a fost VANDALIZATĂ VIDEO

Zeci de protestatari au blocat joi seara, în Centrul Vechi al Capitalei, maşina în care se afla ministrul Culturii şi au vandalizat-o. Oamenii i-au cerut demnitarului demisia, acuzându-l totodată pentru avizul dat proiectului Roşia Montană.

Potrivit România TV, protestatarii s-au îmbrâncit cu jandarmii şi au aruncat cu pietre în maşina ministrului, spărgându-i geamurile. De asemenea, manifestanţii au lipit pe maşină bancnote pe care era tipărit chipului ministrului.

Irina Drăgan, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, a declarat la România TV, referitor la acest incident: „La solicitarea Poliţiei, jandarmii au intervenit pentru deblocarea maşinii ministrului culturii. Poliţia urmează să continue cercetările în acest caz„.

Într-o primă fază, trei persoane au fost ridicate şi duse pentru audieri la secţia de poliţie. La scurtă vreme de la incident, premierul Victor Ponta a declarat că a vorbit cu Daniel Barbu, iar aceasta este în stare bună.

Ministrul Daniel Barbu a participat, joi seară, la evenimentul „Cafeneaua critică”, de la ora 19.00, în Club A. Câteva zeci de manifestanţi aflaţi în local au întrerupt dezbaterea, au desfăşurat pancarte, au aruncat cu bancnote false în demnitar şi l-au huiduit, întrebându-l „Câţi bani ţi-ai luat?” şi cerându-i demisia.

Daniel Barbu a mai fost protagonistul unui incident la mijlocul lunii septembrie, la Cluj, când mai multe persoane l-au aşteptat pe trotuarul din faţa Prefecturii şi au aruncat cu roşii spre el.

Citeşte şi Ministrul Culturii, atacat cu ROŞII la Cluj