Proteste violente în Egipt. Un copil a murit după ce a fost împuşcat de trupele militare

Un nou val de proteste în Egipt. Un adolescent de 13 ani a murit, iar alte zeci de persoane au fost rănite în urma ciocnirilor violente din oraşul Port Said. Oamenii au ieşit în stradă nervoşi că echipa de fotbal locală a fost suspendată pentru 2 ani, în urma violenţelor din luna februarie.

RomaniaTV.net
24 mart. 2012, 21:49
Proteste violente în Egipt. Un copil a murit după ce a fost împuşcat de trupele militare

Sute de suporteri ai echipei al-Masry au protestat în faţa clubului de fotbal, după ce federaţia egipteană de fotbal a decis să suspende formaţia pentru doi ani.

Protestele au devenit în scurt timp violente. Poliţiştii au tras mai multe focuri de avertisment pentru a calma mulţimea.

Potrivit presei egiptene, un copil de 13 ani a murit după ce a fost împuşcat de trupele militare. Decizia federaţiei egiptene a venit în urma violenţelor care au avut loc în urmă cu o lună, pe stadionul din Port Said.

La începutul lunii februarie, 74 de oameni şi-au pierdut viaţa, iar o mie au fost răniţi în confruntările violente de pe terenul de fotbal. Sute de suporteri ai clubului din Port-Said au intrat pe teren şi au început să arunce cu pietre şi sticle împotriva susţinătorilor echipei din Cairo.