Proteste VIOLENTE în Italia din cauza măsurilor de austeritate

Seara de deschidere a stagiunii de la "Scala" din Milano a fost marcată de ciocniri violente. Sute de manifestanţi anti-austeritate s-au luat la bătaie cu forţele de ordine lângă cel mai renumit teatru de operă din Italia. În urma violenţelor, doi poliţişti au fost răniţi.

RomaniaTV.net
08 dec. 2014, 07:19
Proteste VIOLENTE în Italia din cauza măsurilor de austeritate

Luptele de stradă au început cu puţin înainte de lăsarea întunericului. Pe măsură ce sutele de protestatari se îndreptau spre teatrul de operă, peste 750 de agenţi erau mobilizaţi în zonă.

Protestatarii sunt furioşi din cauza noilor reforme ale muncii, aprobate săptămâna trecută de premierul italian. Ei spun că legile vor permite angajatorilor să dea afară mult mai uşor angajaţii. De asemenea, manifestanţii cer mai multe ajutoare de la stat pentru cultură şi educaţie.

În timp ce scutierii ţineau piept protestatarilor care aruncau cu petarde şi alte obiecte, în Scala începuse deja primul spectacol al noii stagiuni. De altfel, manifestanţii nu au ales întâmplător ziua, fiindcă la evenimentul de la Scala s-a strâns spuma politicii şi modei italiene, exponenţii a tot ceea ce detestă ei.