Proteste violente la Kiev. Manifestanţii aruncă petarde şi cocktailuri Molotov prin geamurile Radei Supreme

Kievul a fost din nou scena unor violenţe. În faţa Radei Supreme, sute de oameni s-au confruntat cu forţele de ordine, au aruncat petarde şi cocktailuri Molotov. Violenţele au izbucnit după ce mulţimea a încercat să pătrundă cu forţa în sediul Parlamentului ucrainean. Mai mulţi oameni au fost răniţi.

14 oct. 2014, 12:50
Proteste violente la Kiev. Manifestanţii aruncă petarde şi cocktailuri Molotov prin geamurile Radei Supreme

CRIZĂ ÎN UCRIANA. În centrul capitalei ucrainene s-au adunat aproximativ 2 500 de oameni. Ei erau nemulţumiţi că pe ordinea de zi a Radei Supreme nu a fost inclus proiectul de lege care ar acorda naţionaliştilor ucraineni statut de veterani, pentru că au luptat împotriva trupelor sovietice în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Armata ucraineană ar fi ucis un general rus

Sute de oameni înarmaţi cu bâte au încercat să treacă de cordonul poliţiştilor şi să dea năvală în sediul Radei Supreme. Ei au fost însă împiedicaţi de forţele de ordine, mobilizate în număr mare.

În urma confruntărilor, preşedintele parlamentului ucrainean, Aleksandr Turcinov, a suspendat şedinţa.

Luni, peste 300 de militari ai Gărzii Naţionale ucrainene i-au cerut preşedintelui Poroşenko demobilizarea armatei. O acţiune similară a avut loc şi la Harkov.

Autorităţile ucrainene le-au cerut manifestanţilor să se întoarcă în unităţile lor şi au promis că vor iniţia discuţii la acest subiect după vizita preşedintelui Petro Poroşenko la Milano, preconizată pentru data de 16 octombrie.

Trupele RUSE au început să se RETRAGĂ de la graniţa cu Ucraina