Proteste violente la Varşovia împotriva restricţiilor. Aproape 300 de persoane au foste reţinute după ce au atacat poliţia VIDEO

Poliţia din Varşovia a reţinut 278 de persoane sâmbătă, după ce mii de oameni au protestat în capitala Poloniei împotriva noilor restricţii decise pentru a limita răspândirea coronavirusului, a anunţat duminică un purtător de cuvânt al poliţiei citat de Reuters.

25 oct. 2020, 11:14
Proteste violente la Varşovia împotriva restricţiilor. Aproape 300 de persoane au foste reţinute după ce au atacat poliţia VIDEO

Potrivit poliţiei, manifestanţii i-au atacat pe poliţişti, au aruncat cu pietre, sticle incendiare şi petarde. Poliţia a recurs la gaze lacrimogene.

Avem 278 de persoane reţinute. (…) Avem de-a face cu o manifestaţie clară de agresiune, aceşti oameni au venit să se bată cu noi„, a declarat presei purtătorul de cuvânt al poliţiei din Varşovia, Sylwester Marczak.

Citeşte şi Proteste violente anti-Covid, în Irlanda. Poliţia a arestat 11 persoane în timpul manifestaţiei VIDEO

Pe fondul unei creşteri importante a cazurilor înregistrate de COVID-19, cu un record zilnic de 13.632 raportate vineri, sâmbătă în Polonia au fost impuse noi restricţii, între care închiderea restaurantelor şi barurilor pentru două săptămâni.

De asemenea, şcolile rămân însă deschise pentru copiii până în clasa a treia, cei mai mari trecând la învăţământul online, iar vârstnicii pot ieşi din case doar în cazuri speciale.

În pofida restricţiilor care vizează şi adunările, sâmbătă au avut loc separat şi noi proteste împotriva deciziei de joi a Curţii constituţionale ce interzice aproape complet avortul. Pentru duminică erau prevăzute alte proteste în faţa bisericilor din toată ţara.