Protestele antiguvernamentale din Turcia fac şi acum victime: Tânăr manifestant ucis în confruntări cu poliţia

Un manifestant în vârstă de 22 de ani a fost ucis luni seara în Turcia, în urma unor confruntări cu poliţia, relatează AFP citată de Mediafax.

RomaniaTV.net
10 sept. 2013, 07:16
Protestele antiguvernamentale din Turcia fac şi acum victime: Tânăr manifestant ucis în confruntări cu poliţia

Un tânăr, Ahmet Atakan, atins la nivelul capului de o grenadă lacrimogenă, făcea parte dintr-un grup care s-a reunit la Antakya, în memoria uneia dintre victiemle frondei antiguvernamentale din iunie, precizează agenţia de presă Dogan. Rănit de un proiectil cu gaze, tânărul a decedat la spital.

Cei aproximativ 150 de manifestanţi din oraş s-au implicat în confruntări cu poliţia antirevoltă, care a folosit gaze lacrimogene. Antakya, în apropiere de frontiera cu Siria, este unul dintre oraşele turceşti în care au avut loc manifestaţii antiguvernamentale în vară. Cinci persoane au fost ucise, iar alte câteva mii au fost rănite în cursul acestei mişcări de contestare fără precedent împotriva regimului conservator, aflat la putere din 2002.

De la începutul lui septembrie, odată cu începerea anului universitar, manifestaţiile vizând puterea turcă au fost reluate la Istanbul şi Ankara, dar sunt de o amploare mai redusă ca cele din iunie, informează Mediafax.

Confruntări au opus luni, la Istanbul, poliţia turcă şi sute de manifestanţi adunaţi pentru a susţine un adolescent în vârstă de 14 ani care a rămas în comă după mişcarea contestatară din vară.