Protestele continuă în Egipt: Mansour a decretat organizarea alegerilor legislative

Egiptul este la marginea prăpastiei, potrivit România TV. Mii de susţinători ai fostului preşedinte Mohamed Morsi au protestat din nou în faţa sediului unde acesta s-ar afla în arest. Protestul are loc după masacrul din faţa clădirii, unde cel puţin 51 de oameni au fost ucişi, iar peste 500 răniţi au fost. În acest timp, preşedintele interimar a decretat organizarea alegerilor legislative în următoarele şase luni.

RomaniaTV.net
09 iul. 2013, 06:07
Protestele continuă în Egipt: Mansour a decretat organizarea alegerilor legislative

Simpatizanţii fostului lider de la Cairo au protestat pe întuneric, după ce iluminatul stradal din zonă a fost oprit. Demonstraţia a avut loc la câteva ore după masacrul din faţa sediului Gărzii Republicane, unde s-ar afla fostul preşedinte Mohamed Morsi.

Luni, în timpul rugăciunilor din zori, susţinătorii lui Morsi au fost atacaţi de persoane neidentificate. Protestatarii spun că militari în civil au tras asupra lor. Armata susţine însă că atacul a fost pus la cale de terorişti.

În urma masacrului, preşedintele interimar Adly Mansour a cerut o anchetă. Totodată, el a anunţat că alegerile legislative vor fi organizate până la sfârşitul anului. Apoi se vor organiza alegerile prezidenţiale.