Protestele de la Electrolux continuă. Trei angajaţi ai companiei au intrat în greva foamei

A început a şasea săptămână de proteste împotriva conducerii Electrolux. Angajaţii sunt nemulţumiţi de salariile oferite.

RomaniaTV.net
08 apr. 2019, 08:38
Protestele de la Electrolux continuă. Trei angajaţi ai companiei au intrat în greva foamei

Protestele împotriva firmei Electrolux continuă.

Peste 400 de angajaţi protestează împotriva companiei de 6 săptămâni, oamenii fiind nemulţumiţi de salariile oferite de producătorul suedez. Trei angajaţi ai companiei au intrat în greva foamei.

„Am hotărât ca din 8 aprilie, ora 0,00, să mă declar în greva foamei. Am luat această decizie pentru mine, pentru familia mea şi pentru cei care sunt alături de noi. N-a fost greu de luat o asemenea decizie având în vedere că cei din conducerea societăţii de la început n-au vrut să dialogheze cu noi, n-a avut loc un dialog real. De la început noi am cerut sumă fixă, ei au dorit în procente. Nu suntem de acord pentru că se face un decalaj foarte mare între cei care au salarii peste 1.000 de euro şi muncitorii care au 350-400 de euro. Nu suntem de acord pentru că 20, 10 sau 5% cum e acum reprezintă pentru cei care au salarii mari o sumă mult mai mare decât pentru colegii care lucrează în producţie”, a comentat sindicalistul Cristian Câmpan. 

Preşedintele sindicatului, Sorin Faur, a prezentat situaţia angajaţilor, fiind indivizi care nu se pot descurca cu salariile oferite de Electrolux. 

”E a şasea săptămână de grevă, e foarte greu, devine cea mai lungă grevă din istoria Electroluxului. Sunt oameni care se mai descurcă, sunt oameni care au probleme mai grave. Noi mai încercăm să scoatem bani din fondul de rezistenţă, să îi ajutăm pe cei care nu mai pot. Haideţi să mai stăm o săptămână să vedem ce se va întâmpla”, a comentat liderul sindicatului. 

Greva Electrolux a început în martie 2019. Angajaţii cer creşteri salariale de 350 de lei, în timp ce anumiţi indivizi au reclamat compania la Inspectoratul Teritorial de Muncă pentru că nu au primit bonurile de masă pe o lună. 

Electrolux importă produse casnice în toată lumea, fiind printre cei mai mari producători din domeniu.