Proteste ale „Vestelor Galbene” şi în Muntenegru

Sute de opozanţi pro-ruşi din Muntenegru au purtat duminică Veste Galbene, devenit simbolul tulburărilor sociale în Franţa, în timpul unei manifestaţii împotriva unor procese lansate împotriva a doi dintre liderii lor. 

10 dec. 2018, 06:47
Proteste ale „Vestelor Galbene” şi în Muntenegru

„Vrem să facem ca în această ţară să fie mai bine ca în Franţa, unde ţara este îmbunătăţită prin acţiuni care împiedică decizii politice dăunătoare. De aceea purtăm veste de culoare galbenă „, a spus Andrija Mandic, unul dintre liderii Frontului Democrat, o coaliţie de mai multe partide pro-ruse.

El a făcut referire la manifestările sociale care afectează Franţa de câteva săptămâni împotriva politicilor fiscale şi sociale ale preşedintelui Emmanuel Macron care sunt considerate abuzive, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Mii de mesaje false de pe conturi social media pro-ruse pentru a amplifica protestele „vestelor galbene”

Un deputat al opoziţiei sârbe a purtat deja o vestă galbenă în Parlament la începutul lunii decembrie pentru a protesta împotriva preţului la benzină în ţara sa.

Între 1.000 şi 2.000 de oameni s-au adunat la Podgorica pentru a protesta împotriva arestării lui Nebojsa Medojevic şi a mandatului de arestare emis împotriva lui Milan Knezevic, ambii fiind implicaţi în cazuri de corupţie.


loading...