Protestul de la Baia de Arieş a fost înăbuşit

Autorizaţia singurului protestatar din Baia de Arieş a expirat marţi, primarul localităţii a refuzat să îi prelungească aprobarea care permitea continuarea demonstraţiei.

RomaniaTV.net
01 feb. 2012, 11:42
Protestul de la Baia de Arieş a fost înăbuşit

Nicolae Praţa, cunoscut în ţară ca protestatarul singuratic din faţa Primăriei oraşului Baia de Arieş, şi-a exprimat nemulţumirea timp de două săptămâni în faţa instituţiei. Ar fi vrut să iasă şi în continuare, însă nu a mai primit autorizaţie.

Protestatarul singuratic susţine că ar fi fost dispus să protesteze în continuare în faţa Primăriei.

„Îmi era clar că nu mai primesc pe mai departe autorizaţie să protestez. După ce am ieşit eu în stradă, ar fi vrut şi alţii să iasă alăturea de mine, dar nu li s-a aprobat. Eu sunt mândru că am protestat, am spus ce mă nemulţumeşte pe mine în ţara asta”, a spus Nicolae Praţa pentru Adevărul.

Omul recunoaşte că nu s-a ales cu mare lucru de pe urma protestului de unul singur. A fost înregistrat la Agenţia de Ocupare a Forţei de Muncă Alba ca persoană în căutarea unui loc de muncă şi a primit doar două oferte de angajare, care, însă, nu s-au materializat. Bărbatul s-a decis să iasă în stradă pe 16 ianuarie, pentru a protesta faţă de situaţia dificilă în care trăieşte şi pentru lipsa unui loc de muncă.