Protestul fermierilor şi transportatorilor continuă după ce negocierile cu Guvernul au eşuat. A fost stabilit calendarul consultărilor

O delegație a protestatarilor a fost primită, sâmbătă dimineaţă, la Guvern de ministrul Agriculturii Florin Barbu. Femierii cer măsuri care să favorizeze industria agriculturii românești. Printre aceste, se numără plafonarea RCA, acordarea unor alocații de hrană și concurență corectă față de fermierii din Ucraina.

13 ian. 2024, 12:00
Protestul fermierilor şi transportatorilor continuă după ce negocierile cu Guvernul au eşuat. A fost stabilit calendarul consultărilor

Protestul fermierilor şi transportatorilor continuă până la rezolvarea solicitărilor. Transportatorii au blocat sâmbătă intrări în municipiile reședință de județ Craiova și Alexandria.

Guvernul României le-a transmis reprezentanţilor transportatorilor şi fermierilor protestatari un calendar de discuţii cu miniştrii şi reprezentanţii unor instituţii publice.

Calendarul consultărilor

Întâlnirile vor avea loc sâmbătă după următorul program:

– ora 12.00 – Ministerul Agriculturii

– ora 13.00 – Ministerul Transporturilor

– ora 14.00 – Autoritatea pentru Supraveghere Financiară

– ora 15.00 – Ministerul Finanţelor

Protestul fermierilor şi transportatorilor continuă până la soluţionarea celor 40 de revendicări

Vineri, protestatarii s-au întâlnit cu premierul Marcel Ciolacu căruia i-au prezentat o listă cu 40 de revendicări. Şeful Executivului i-a anunțat că cerințele lor vor fi analizate. Consultările de la Guvern au durat mai bine de trei ore.

La toate intrările în Capitală se află cordoane de poliţişti şi jandarmi care nu permit înaintarea manifestanţilor cu tractoare şi camioane. Înainte să înceapă discuția dintre cele două părți, polițiștii le-au dat amenzi șoferilor și în unele cazuri chiar le-au suspendat permisele de conducere celor are au blocat traficul.

Citeste si CTP, după prezenţa lui Simion şi Şoşoacă la proteste: „Godzilla și King Kong au rămas flămânzi”

Protestele ar putea cuprinde întreaga ţară

Protestatarii ameninţă cu acțiuni ample de manifestare.

Am primit promisiuni verbale că vor fi înființate grupuri de lucru cu ministerele de resort și instituțiile implicate în problemele noastre. Nu mai vrem promisiuni”, a spus liderul fermierilor Dănuț Andruș, după întâlnirea de vineri cu premierul Ciolacu.

Ni se pune pumnul în gură. Suntem considerați ca niște mari infractori. Se vede clar ce face politicul cu noi. Noi am ieșit să ne cerem drepturile.

Să își ia mâna de pe Ucraina, să se întoarcă către fermierul din România. Această clasă politică iresponsabilă mi-a îndatorat nepoții mei. Se împrumută de la o zi la alta. Nu vom permite„, a spus fermierul Ștefan Muscă, aflat la protest.

Citeste si Marcel Ciolacu, discuţii cu reprezentanții transportatorilor și fermierilor: „Am centralizat doleanțele, trebuie să găsim soluțiile”. Protestatarii continuă mitingul: „Rămânem în stradă, am primit doar promisiuni”