PROTV ONLINE STREAM BELGIA-ROMÂNIA LIVE VIDEO: 2-0. Hai România, încă ne putem califica!

România a fost învinsă de Belgia la Euro 2024, scor 2-0. Calificarea se va decide în ultima etapă a grupelor. Tricolorii sunt pe primul loc în clasament, dar toate echipele din grupă au câte trei puncte
Filip Stan
22 iun. 2024, 23:10
PROTV ONLINE STREAM BELGIA-ROMÂNIA LIVE VIDEO: 2-0. Hai România, încă ne putem califica!

Reprezentativa României a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 2-0, de selecţionata Belgiei, într-un meci disputat la Koln, în etapa a doua a grupei E de la Euro 2024. Ca urmare a acestui rezultat, calificarea în optimile de finală se va decide în ultima etapă a grupelor. România este lider în clasamentul grupei, dar toate cele patru echipe au câte trei puncte.

UPDATE: Meciul de la Koln a început cu belgienii în atac şi, în minutul 2, tabela s-a modificat. Lukaku i-a pasat lui Youri Tielemans, iar acesta a înscris cu un şut din afara careuului. Tricolorii au replicat în minutul 5, când Radu Drăguşin a trimis cu capul, la un corner, iar portarul Casteels a scos de sub bară. Niţă a respins în corner un şut al lui Lukebakio, în minutul 18, pentru ca portarul nostru să respingă şi execuţia din 7 metri a lui Doku. Man a şutat la poartă în minutul 37, dar Casteels a reţinut. Tot Casteels a ieşit în minutul 39 în faţa lui Drăguş şi a prins balonul, iar la pauză belgienii au intrat cu avantaj de un gol. La reluare, Man şi Mihăilă au încercat poarta lui Casteels, în minutele 48 şi 49, dar fără succes. De Bruyne a trimis şi el pe lângă poartă în minutul 52, iar în minutul 56 şutul aceluiaşi De Bruyne a fost reţinut de Niţă. Răzvan Marin i-a pasat lui Raţiu, în careul belgian, dar Vertonghen i-a suflat mingea românului, în minutul 59. După numai cinci minute Lukaku a primit şi a scăpat singur înscriind cu un şut la colţul scurt, dar golul atacantului belgian a fost anulat pentru o poziţie de ofsaid. Lukaku a ajuns la al treilea gol anulat în două meciuri disputate la Euro 2024, iar în minutul 66 tot el a şutat din careu, însă Niţă a respins. Man s-a aflat în faţa golului, în minutul 68, dar a ezitat şi Casteels a intervenit. Belgienii au înscris al doilea gol în minutul 80, prin De Bruyne, iar tricolorii au ratat prin Alibec, care a trimis spre poartă, dar Castagne a salvat. Niţă s-a mai remarcat odată, la şutul lui Lukaku din minutul 89 şi meciul s-a încheiat cu scorul de 2-0 pentru Belgia.
În grupa E toate echipele au câte trei puncte, iar România conduce, cu golaveraj 3-2. Ultima etapă a grupelor a devenit astfel decisivă. România are nevoie de victorie sau de egal cu Slovacia, partidă care se va disputa miercuri, la Frankfurt.

PROTV ONLINE STREAM BELGIA-ROMÂNIA LIVE VIDEO. Meciul, transmis de Pro TV, va fi arbitrat de polonezul Szymon Marciniak va fi ajutat la cele două linii de Tomasz Listkiewicz şi Adam Kupsik, iar rezervă va fi Donatas Rumšas, din Lituania. Meciul este LIVE TEXT pe Romaniatv.net.

BELGIA-ROMÂNIA LIVE VIDEO PRO TV

Min. 80: De Bruyne face 2-0

Min. 75: Tot stadionul canta „Desteapta-te, romane!”, suporterii înca mai speră la un  rezultat bun

Min., 68: Intră Hagi şi Olaru, Man ratează singur cu portarul

in meciul de fotbal dintre Romania si Elvetia, din cadrul preliminariilor Campionatului European 2024, desfasurat pe Arena Nationala, marti 21 noiembrie 2023. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Statistici infiorătoare in prima repriză La capitolul posesie, belgienii au stat mult mai bine, 68% din timpul partidei mingea a fost sub controlul lui De Bruyne și compania, pe când „tricolorii” s-au bucurat de 32% din timp în posesia mingii.

319 pase au fost încercate de jucătorii „diavolilor roși”, iar 286 au ajuns la destinație, pe când jucătorii români au încercat 152 de pase și 119 au ajuns la destinatar. 39 de atacuri au fost inițiate de jucătorii belgieni, pe când „tricolorii” au inițiat doar 15.

Min. 63: Gol anulat lui Lukaku, pentru ofsaid, cu VAR

Min.54: Belgienii ne mai taie elenul cu şuturi periculoase. Niţă este salvat de noroc sau de intervenţie salutară

Min. 48: Mihăilă îşi arată talentele de atlet, dar şutează ca un jucător de rugby. România este însă lângă buturile belgienilor.

Min. 47: Man, şut pe spaţiul porţii, modest, dar începem cu curaj.

Min. 46: Începe repriza secundă, luptăm până la capăt. Hai România!

Min. 45: Belgia – România 1-0 la pauză. favoriţi pe hîrtie, favoriţi şi pe teren în prima repriză, belgienii au demonstrat însă că au şi puncte slabe. O remiză este suficientă pentru ca tricoloriik să treacă de grupele Europ 2024. Hai România!

Min.13: Ocazie Lukaku! Bancu l-a incomodat exact când atacantul de 31 de ani se pregătea să trimită în plasă.

Min. 4: Presiune România, ocazie mare pentru tricolori, atacăm în valuri

Min. 2: Belgia – România 1-0, din păcate luăm un gol prostesc pe o greşeală mare de apărare. hai România! Lukaku a pivotat excelent în fața apărătorilor noștri, i-a așezat mingea lui Tielemans, care n-a iertat de la 16 metri. Ușor mascat, Niță a intervenit târziu și n-a putut evita golul.

Belgia – România, echipe de start
Belgia: Casteels – Castagne, Faes, Debast, Carrasco – Mangala, Onana – Trossard, De Bruyne, Doku – Lukaku
Rezerve: Kaminski, Bakayoko, De Cuyper, De Ketelaere, Lukebakio, Openda, Sels, Theate, Tielemans, Vermeeren, Vertonghen, Vranckx
Absent: Witsel (Accidentat)
Selecționer: Domenico Tedesco

Echipa de start a României: Fl. Niță – Rațiu, Burcă, Drăgușin, Bancu – R. Marin, M. Marin, Stanciu – Man, Drăguș, Mihăilă
Rezerve: Moldovan, Târnovanu, Mogoș. Racovițan, Rus, Nedelcearu, Sorescu, Cicâldău, Șut, Olaru, I. Hagi, Coman Pușcaș, Alibec, Bîrligea
Selecționer: Edward Iordănescu

În Camera VAR se vor afla polonezii Bartosz Frankowski şi Tomasz Kwiatkowski şi slovenul Nejc Kajtazovic.

Selecţionerul Belgiei este Domenico Tedesco (38 ani), un tehnician italo-german care a pregătit anterior Erzgebirge Aue, Schalke 04, Spartak Moscova şi RB Leipzig. Este din februarie 2023 în funcţie.

ROMÂNIA – BELGIA LIVE VIDEO PRO TV. Supercomputerul revine! Pronostic neaşteptat după ce tricolorii au spulberat Ucraina

Partida Belgia – România, din cadrul etapei a doua a fazei grupelor de la EURO 2024, va putea fi urmărită sâmbătă, de la ora 22:00, în format LIVE TEXT pe Romaniatv.net și în direct la Pro TV.

România și-a început excelent aventura la EURO 2024, cu o victorie fără drept de apel în fața Ucrainei, scor 3-0, și a luat o opțiune importantă pentru calificarea în optimile de finală ale Campionatului European.

În primul meci al etapei cu numărul doi din Grupa E, Ucraina a reușit să se impună, scor 2-1, după ce Slovacia a deschis scorul. În acest moment, sunt 3 echipe cu câte 3 puncte, România, Ucraina și Slovacia, iar Belgia fără niciun punct.

Victoria îi duce sigur pe elevii lui Edi Iordănescu în faza eliminatorie. O remiză cu Belgia i-ar asigura României calificarea în optimi în proporție de 99,9%. Cu 4 puncte, dacă în funcție de jocul rezultatelor ar încheia pe poziția a 3-a, ”Tricolorii” s-ar număra, cel mai probabil, printre cele mai bune echipe în clasamentul locurilor 3 și ar ajunge în faza următoare.

De asemenea, o înfrângere în fața Belgiei nu ar fi dramatică. Toate echipele ar ajunge în ultima rundă cu 3 puncte, iar calificarea s-ar decide după ultimele două jocuri: Slovacia – România și Belgia – Ucraina. Există șanse importante, datorită victoriei la scor în fața Ucrainei, ca România să obțină calificarea în optimi și cu 3 puncte.

Belgia – România | LIVE TEXT, sâmbătă, 22:00. Echipele probabile
Belgia: Casteels – Castagne, Faes, Vertonghen, De Cuyper – De Ketelaere, Onana, De Bruyne – Bakayoko, Lukaku, Doku
România: Niță – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu – R. Marin, M. Marin, Stanciu – Man, Drăguș, Mihăilă (Coman)


Programul din grupa României la EURO 2024
17 iunie, ora 16:00 ROMÂNIA – Ucraina 3-0
17 iunie, ora 19:00 Belgia – Slovacia 0-1
21 iunie, ora 16:00 Slovacia – Ucraina 1-2
22 iunie, ora 22:00 Belgia – ROMÂNIA, Koln
26 iunie, ora 19:00 Slovacia – ROMÂNIA, Frankfurt
26 iunie, ora 19:00 Belgia – Ucraina, Stuttgart

Tricolorii la Euro 2024: Edi Iordănescu – Belgia este un adversar colosal, dar noi intrăm în teren cu gândul să câştigăm / Nu am nicio ofertă, absolut niciuna

Selecţionerul Edward Iordănescu a declarat, vineri, cu o zi înainte de meciul României cu Belgia, de la Euro 2024, că belgienii sunt “un adversar colosal”, dar tricolorii vor intra pe teren cu gândul la victorie.

“Mâine vorbim de o nouă provocare, probabil la un nivel superior. Este o provocare foarte mare pentru care suntem pregătiţi şi pe care o aşteptam. Sunt experienţe fantastice şi avem doar de câştigat din ele. Mâine va fi din nou momentul în care va trebui să ne ridicăm, să ne adunăm, să ne organizăm foarte bine. Să fim din nou foarte intenşi, să fim exacţi, să fim eficienţi şi să putem să propunem fotbalul pe care România poate să-l producă. Nu aşteptăm ajutor de la nimeni. Depindem de noi”, a spus Iordănescu.

El a precizat că după victoria din meciul cu Ucraina, scor 3-0, le-a transmis jucătorilor un mesaj de echilibru.

E“Noi am crezut tot timpul în procesul nostru, în munca noastră. Mă bucur de un grup bun, care mă ajută şi îmi face munca mai uşoară. Îmi doresc ca atunci când se va termina acest turneu final această generaţie să fie un factor important pozitiv pentru tineret. Să inspirăm. Am început foarte bine acest turneu, ne dorim să continuăm, iar încrederea mea în acest grup este totală. Cu siguranţă că va fi intactă şi mâine, indiferent ce se va întâmpla”.

Iordănescu este de părere că obţinerea calificării în optimi sâmbătă ar însemna “istorie”.  “Ar însemna istorie. E un feeling personal, cel puţin după acest prim joc mi s-a părut că românii s-au adunat din nou în spatele echipei naţionale şi nu numai. Am simţit din nou altă unitate, altă încredere, bucurie, speranţă, şi lucrurile astea ne motivează mai tare. Adversarul este unul colosal, cu multă valoare şi suntem conştienţi de asta. Dar intrăm în teren cu gândul să câştigăm, să ne punem în slujba tricolorului. Ne dorim calificarea. Dar o luăm pas cu pas. Dacă la final un punct ne va fi suficient este binevenit. Dar gândirea noastră este să scoatem maxim din fiecare meci”, a explicat selecţionerul.

Edward Iordănescu a menţionat şi că ar dori ca discuţiile cu privire la eventuale ofeste pentru el să nu fie abordate în timpul Euro 2024: “Nu am nicio ofertă, absolut niciuna. Şi dacă cineva ar fi fost interesat de mine nu m-ar fi interesat. Ne place aici şi vrem să mai stăm, aşa că să lăsăm pentru acasă astfel de discuţii”.

Naţionala României va întâlni, sâmbătă, la Koln, de la ora 22.00, reprezentativa Belgiei, în etapa a doua a grupelor Euro 2024.

În grupa E conduce România, cu 3 puncte, urmată de Ucraina, tot cu 3 puncte, Slovacia, şi ea cu 3 puncte. Belgienii ocupă ultima poziţie, fără puncte.

Tricolorii au părăsit Würzburg, vineri dimineaţă, fiind încurajaţi la plecare de întreg personalul hotelului. La poarta hotelului se afla şi un grup de români veniţi special să îşi arate sprijinul pentru echipa naţională, relatează frf.ro.

La sosirea în gara din Würzburg, tricolorii au avut parte de o nouă surpriză plăcută: câţiva suporteri români i-au întâmpinat cu urale.

Drumul cu trenul spre Köln a durat aproximativ două ore, timp în care jucătorii s-au relaxat uitându-se la filme, citind sau jucându-se Uno. Trenul a atins o viteză impresionantă de 280 km/h, oferindu-le astfel jucătorilor o experienţă confortabilă şi rapidă.

Ajunsă în gara din Köln, echipa naţională a continuat călătoria cu autocarul, un drum de aproximativ 10 minute până la hotel. Odată ajunşi, tricolorii au luat prânzul şi s-au odihnit pentru a se pregăti corespunzător pentru antrenamentul oficial programat în această seară, la ora 19:30, ora României, pe arena din Köln.

Suporterii români, prezenţi în număr mare în oraşul din vestul Germaniei, sunt aşteptaţi să creeze o atmosferă incendiară şi la meciul cu Belgia programat sâmbătă, de la ora 22:00.

PROTV ONLINE STREAM BELGIA-ROMÂNIA LIVE VIDEO: TAROM introduce două curse speciale care leagă Bucureştiul de Frankfurt pentru suporterii care vor să fie alături de naţională la ultimul meci din grupe

TAROM introduce două curse speciale care leagă Bucureştiul de Frankfurt, săptămâna viitoare, pentru suporterii care vor să fie alături de tricolori la ultimul meci din grupele Euro 2024.

În contextul în care, în data de 26 Iunie, pe stadionul din Frankfurt, România va juca meciul cu Slovacia care închide grupa E a Campionatului European, TAROM a pus la dispoziţia suporterilor echipei naţionale a României două curse dedicate. Astfel, în 26 Iunie, zborul special TAROM RO1301 va decola de la Otopeni la ora 08.50 şi va sosi la Franfurt la 10.30 (ora locală). În data de 27 Iunie, cursa RO1302 va pleca din Frankurt la 11.30 şi va reveni acasă cu suporterii, pe Otopeni, la ora 14.55 (ora locală a României).

Biletele la aceste două curse speciale dedicate fanilor “Generaţiei de Suflet” sunt puse în vânzare direct pe site-ul companiei www.tarom.ro.

Suporterii au şi şansa se a prinde ultimele bilete pentru partida cu Slovacia. UEFA le va pune în vânzare cu două zile înainte de meci, adică pe 24 iunie.

Naţionala României va întâlni Slovacia în 26 iunie, la Frankfurt, de la ora 19.00, în ultima etapă a grupei E a Campionatului European.

 

PROTV ONLINE STREAM BELGIA-ROMÂNIA LIVE VIDEO: Radu Drăguşin – Suntem încrezători că putem face o partidă foarte bună cu Belgia. Vrem să-i facem fericiţi şi mândri pe români în continuare

Radu Drăguşin a declarat, vineri, că el şi colegii săi din echipa naţională sunt încrezători că pot face o partidă foarte bună cu Belgia, în grupele Euro 2024.

“Am fost fericiţi o perioadă după meciul cu Ucraina, dar a trecut, suntem pregătiţi pentru acest meci cu Belgia şi avem o energie şi o încredere în plus. Acest lucru ne dă un moral foarte bun. Este bine că suntem la mâna noastră, depindem doar de rezultatele noastre. Suntem încrezători că putem face o partidă foarte bună. Atât eu cât şi colegii mei avem un moral foarte bun. O să încerc alături de colegii mei să facem un meci bun şi să obţinem un rezultat pozitiv mâine”, a spus Drăguşin.

El a precizat că se aşteaptă la aceeaşi atitudine din partea publicului ca la meciul cu Ucraina. “Nu mă aştept la absolut nimic diferit faţă de meciul cu Ucraina. Sper să fie acelaşi entuziasm, să fie aceeaşi pasiune în tribune şi acasă la fel. Vrem să-i facem fericiţi şi mândri pe români în continuare”.

Reprezentativa României va evolua, sâmbătă, de la ora 22.00, la Koln, în compania Belgiei, în al doilea meci din grupa E de la Campionatul European de fotbal.

 

Belgia a fost în preliminariile EURO 2024 câştigătoarea învinsă (6 victorii şi 2 remize) a unei grupe din care au mai făcut parte Austria, Suedia, Azerbaidjan şi Estonia. Iar atacantul Romelu Lukaku a fost golgheterul acestor preliminarii!

În palmaresul lor cu România sunt 11 meciuri disputate, cu 4 victorii pentru tricolori şi două rezultate de egalitate înregistrate. Ultimele două confruntări au fost un amical în 2011 la Liege, pierdut de noi, 1-2, şi un amical în 1999, 1-0 la Bucureşti.

România s-a calificat la Euro-2024 de pe primul loc din grupa sa.

Cei 26 de jucători din lotul României pentru EURO 2024 sunt:

PORTARI

Florin NIŢĂ (Gaziantep | Turcia, 21/0), Horaţiu MOLDOVAN (Atletico Madrid | Spania, 11/0), Ştefan TÂRNOVANU (FCSB, 1/0));

FUNDAŞI

Andrei RAŢIU (Rayo Vallecano | Spania, 17/1), Vasile MOGOŞ (CFR Cluj, 7/0), Radu DRĂGUŞIN (Tottenham | Anglia, 17/0), Bogdan RACOVIŢAN (Rakow | Polonia, 2/0), Adrian RUS (Pafos | Cipru, 20/1), Ionuţ NEDELCEARU (Palermo | Italia, 27/2), Andrei BURCĂ (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 27/1), Nicuşor BANCU (Universitatea Craiova, 35/2);

MIJLOCAŞI

Deian SORESCU (Gaziantep | Turcia, 17/0), Marius MARIN (Pisa | Italia, 18/0), Alexandru CICÂLDĂU (Konyaspor | Turcia, 37/4), Răzvan MARIN (Empoli | Italia, 55/3), Nicolae STANCIU (Damac | Arabia Saudită, 70/14), Adrian ŞUT (FCSB, 2/0), Darius OLARU (FCSB, 18/0), Dennis MAN (Parma | Italia, 24/7), Valentin MIHĂILĂ (Parma | Italia, 21/4), Ianis HAGI (Deportivo Alaves | Spania, 35/5), Florinel COMAN (FCSB, 15/1);

ATACANŢI

Denis DRĂGUŞ (Gaziantep | Turcia, 11/2), George PUŞCAŞ (Bari | Italia, 42/11), Denis ALIBEC (Muaither | Qatar, 37/5), Daniel BÎRLIGEA (CFR Cluj, 2/0).

 

Naţionala României va întâlni, sâmbătă, la Koln, de la ora 22.00, reprezentativa Belgiei, în etapa a doua a grupelor Euro 2024.

ROMÂNIA – UCRAINA 3-0 în primul meci al tricolorilor în Grupa E de la Euro 2024. Goluri Stanciu, R. Marin şi Drăguş

PRO TV LIVE VIDEO ROMÂNIA – UCRAINA ONLINE STREAMING: ”Tricolorii” se află la a 6-a participare la Campionatul European (ultima în 2016). Cel mai bun rezultat a fost înregistrat în 2000, când România a ajuns în sferturile de finală, unde a fost eliminată de Italia. În cele 16 meciuri jucate la EURO, naționala noastră a obținut o singură victorie (tot în 2000, în fața Angliei). România nu a mai fost prezentă la un turneu final deja de opt ani. În 2016, reprezentativa țării noastre nu a trecut de grupe.

România – Ucraina 3-0 FINAL!

România – Ucraina 90′: se arată patru minute de prelungire.

România – Ucraina 86′: ultima schimbăre în naţionala României: iese Stanciu, intră Racoviţan.

România – Ucraina 83′: Mudryk trage peste poartă.

România – Ucraina 79′