Olanda – Anglia: 1-2. Gol în prelungiri, englezii joacă duminică finala Euro 2024 cu Spania

A doua finalistă a Euro 2024 s-a decis în prelungiri. Anglia, finalista ultimei ediţii, va mai încerca o dată să câştige trofeul, de data aceasta în faţa Spaniei.
Filip Stan
10 iul. 2024, 23:20
Olanda - Anglia: 1-2. Gol în prelungiri, englezii joacă duminică finala Euro 2024 cu Spania

Echipa naţională a Angliei a învins miercuri seara, la Dortmund, scor 2-1, reprezentativa Ţărilor de Jos, calificându-se astfel în finala Euro 2024, unde va înfrunta Spania.

Olandezii au deschis scorul prin Simons ‘7. Pentru Anglia au marcat Kane ’18 (penalti) şi Watkins ‘90+1.

La Dortmund, englezii au avut prima ocazie, la centrarea lui Bukayo Saka, ratată de Foden şi Trippier, în minutul 4. După numai trei minute Xavi Simons a deschis scorul pentru olandezi, cu un şut de la marginea careului. În minutul 15 Dumfries a avut o intervenţie neregulamentară, în careu, la Harry Kane şi, după consultarea VAR, arbitrul german Felix Zwayer a dictat lovitură de pedeapsă. A executat Harry Kane, care a egalat în minutul 18. Dumfries a respins mingea de pe linia porţii, în minutul 23, iar elevii lui Ronald Koeman au răspuns prin bara lui Dumfries, din minutul 30 – lovitură de cap la centrarea lui Simons. Foden a trimis şi el în bară, în minutul 32, iar la pauză s-a intrat cu scor egal, 1-1. Pickford a scos incredibil în minutul 65, la van Dijk. Anglia a avut un gol anulat în minutul 80, când Kyle Walker a centrat şi Bukayo Saka a înscris, dar Walker se afla în ofsaid. Cole Palmer a şutat prost dintr-o poziţie bună în minutul 86, dar golul calificării englezilor în finală a venit în minutul 90+1, din pasa aceluiaşi Cole Palmer. Ollie Watkins a preluat şi a şutat la colţul lung învingându-l pe Verbruggen.

Min. 90: GOOOL rezerva Watkins, Anglia – Olanda 2-1

Min. 88: Ocazie mare Anglia, Palmer, abia intrat, trage peste poartă din poziţie ideală, ar fi putut fi golul calificării în finală.

Min.80: Fanii britanici au explodat de bucurie, dar golul a fost anulat pemotiv de ofsaid

Min. 65: Ocazie imensă Olanda, la o fază fixă, Pickford scoate cu greutate şutul expoediat Van Dijk

Min. 45: Olanda – Anglia 1-1 la pauză

Min. 38: Foden mai prind eun şut pe spaţiul porţii, meci spectaculos

Min. 31: Şi Foden  loveşte bara, dar pe cea laterală, 1-1 şi la bare

Min. 29: Bară Olanda! Dumfries aproape să egaleze după o centrare din corner.

Min. 23: Ocazie uriaşă pentru Anglia! Foden a șutat din apropierea porții, însă Dumfries a respins balonul de pe linia porții!

Min. 19: Olanda – Anglia 1-1, GOOL Harry Kane din penalty. La faza anterioară, Kane a fost lovit de Dumfries, iar, în urma intervenției din cabina VAR, englezii au primit lovitură de pedeapsă. Cartonaș galben și pentru fundașul olandez.

Min. 14: După un șut respins al lui Saka, mingea a ajuns la Harry Kane, care, din interiorul careului, a șutat puternic, însă peste poarta lui Verbruggen.

Min. 7., Olanda – Anglia LIVE VIDEO: 1-;  GOOOOL Olanda, Simons deschide scorul, dezastru pentru Anglia

Min. 1: A început a doua semifinală a Euro 2024.

Echipele de start în Olanda – Anglia:

Olanda (4-3-3): Verbruggen – Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Ake – Schouten, Simons, Reijnders – Malen, Gakpo, Depay
Selecționer: Ronald Koeman (61 de ani)
Rezerve: Bijlow, Flekken, Geertruida, De Ligt, Wijnaldum, Weghorst, Frimpong, Van de Ven, Veerman, Blind, Brobbey, Maatsen, Zirkzee, Bergqijn, Gravenberch

Anglia (3-4-2-1): Pickford – Walker, Stones, Guehi – Saka, Mainoo, Rice, Trippier – Foden, Bellingham – Kane
Selecționer: Gareth Southgate (53 de ani)
Rezerve: Ramsdale, Henderson, Shaw, Alexander-Arnold, Konsa, Dunk, Gallagher, Toney, Gordon, Watkins, Bowen, Eze, Gomez, Palmer, Wharton

Arbitru principal: Felix Zwayer (Germania)
Arbitri asistenți: Stefan Lupp, Marco Achmuller (Germania)
Arbitru VAR: Bastian Dankert (Germania)
Asistent VAR 1: Christian Dingert (Germania)
Asistent VAR 2: Marco Fritz (Germania)
Arbitru de rezervă: Daniel Siebert (Germania)

Miercuri seara, Euro 2024 își stabilește cealaltă finaliștă, care va înfrunta Spania. Anglia și Olanda se vor înfrunta pentru ultimul bilet în actul final al Campionatului European.

UPDATE 10 iulie, ora 19.50: Bătaie între huligani, înainte de meci

Au fost semnalate unele probleme în Germania înainte de semifinala din această seară. Cinci fani ai Angliei au fost răniți după ce au fost atacați în baruri de olandezi.

Poliția a spus: „Se pare că au existat mai multe cazuri în care fanii olandezi atacă fanii Angliei în baruri și încearcă să fure steaguri. Înțelegem că acest lucru a dus la răni ușoare la cinci persoane”.

De asemenea, ei i-au avertizat pe fanii Three Lions să caute zonele în care este prezentă poliția germană.

UPDATE 10 iulie, ora 19.30: Sporterii olandezi fac deja spectacol în drum spre stadionul unde se va disputa meciul

Olanda, în revenire de formă după parcursul dezamăgitor din faza grupelor, şi Anglia, ajunsă cu suferinţă şi noroc în această fază a competiţiei, se întâlnesc în a doua semifinală de la Euro 2024.

Olanda s-a calificat în semifinalele de la Euro 2024 după ce a terminat pe locul 3 în Grupa D, în care a bifat următoarele rezultate: 2-1 cu Polonia (Gakpo 29, Weghorst 83 / Buksa 16), 0-0 cu Franţa şi 2-3 cu Austria (Gakpo 47, Depay 75 / Malen 6a, Schmid 59, Sabitzer 80), în optimile de finală a trecut de România, scor 3-0 (Gakpo 20, Malen 83, 90+3), iar în sferturile de finală a eliminat-o pe Turcia, scor 2-1 (De Vrij 70, Gakpo 76 / Samet Akaydin 35).

Naţionala care îl are ca selecţioner pe Ronald Koeman a pierdut doar de două ori în ultimele 12 meciuri, o dată chiar la Campionatul European din Germania, 2-3 cu Austria, iar în nouă din precedentele zece partide susţinute de „portocala mecanică” s-au marcat peste 2,5 goluri.

Olanda, care ocupă locul 7 în clasamentul FIFA, are în palmares un titlu european, cucerit în 1988 (2-0 într-o finală cu URSS), şi a lipsit o singură dată, în 2016, de la ultimele zece turnee finale ale Campionatului European.

Anglia s-a calificat în această fază a turneului final după ce a terminat pe locul 1 în Grupa C, în care a înregistrat următoarele rezultate: 1-0 cu Serbia (Bellingham 13), 1-1 cu Danemarca (Kane 18 / Hjumland 34) şi 0-0 cu Slovenia, apoi a trecut în optimile de finală de Slovacia, 1-1 după 90 de minute, 2-1 după 120 de minute (Bellingham 90+5, Kane 91 / Schrany 25), iar în semifinale a eliminat-o pe Elveţia, 1-1 după 90 şi, respectiv, 120 de minute (Saka 80 / Embolo 75), 5-3 după executarea loviturilor de departajare.

Selecţionata lui Gareth Southgate, finalistă la ediţia precedentă, este cea mai valoroasă de la Campionatul European, dacă ne raportăm la informaţiile oferite de site-urile de specialitate, având patru dintre cel mai bine cotaţi şase fotbalişti de la Euro 2024 (lider este Jude Bellingham, evaluat la 180 de milioane de euro).

Anglia este pe locul 4 în clasamentul FIFA şi a lipsit doar în 2008 de la ultimele zece turnee finale continentale, cea mai mare performanţă a britanicilor fiind finala pierdută în 2021, cu Italia, scor 1-1 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 2-3 după executarea loviturilor de departajare.

Cele două reprezentative s-au întâlnit ultima oară în 2019, în semifinalele turneului final din Nations League, la Guimaraes (Portugalia), când Olanda s-a impus în partida cu Anglia, scor 3-1 după prelungiri (1-1 după 90 de minute).

Batavii sunt singurii care s-au calificat în penultimul act după timpul regulamentar de joc, pentru că celelalte echipe au avut nevoie de prelungiri sau lovituri de departajare. Olanda, fosta adversară a României din optimi, nu a încântat în sfertul cu Turcia. De altfel, olandezii au făcut cel mai bun meci al lor de la acest turneu chiar împotriva României.

SPANIA-FRANŢA 2-1. Nebunie de meci, ibericii vor juca din nou finala Euro 2024

De cealaltă parte, Anglia este considerată de specialiști cea mai mare dezamăgire de la acest turneu, din punct de vedere al jocului. Echipa cu cel mai valoros lot de la EURO 2024 a jucat steril în toate partidele de până acum.

Probabil valoarea jucătorilor a făcut ca trupa lui Gareth Southgate să aibă o posesie foarte bună la acest European, cu o medie de 58,6% în cele cinci meciuri jucate.

Anglia s-a calificat în semifinale după ce a eliminat Elveția, la loviturile de departajare. Olandezii au reușit să marcheze 9 goluri la EURO 2024 și a primit 5, iar britanicii au dat 5 goluri și au încasat 3.

Vedetele engleze Harry Kane și Jude Bellingham nu au strălucit la acest turneu, iar experții se așteaptă să o facă totuși măcar la partida cu Olanda. Dar Ronald Koeman se bazează pe jucători în mare formă, precum Cody Gakpo, olandezul cu cele mai multe ocazii (8) sau Xavi Simons și Ake, care au dat cele mai multe pase decisive pentru olandezi, ambii cu câte două.

Fiul lui Edi Iordănescu, atacat la școală! Familia selecționerului, grav afectată: ”Este greu pentru un copil de 14 ani”

Cele mai multe pase corecte din lotul Olandei le-a dat Stefan de Vrij, cu 320. Tot fundașul central al lui Inter a recuperat cele mai multe baloane, 28, și tot el a adus calificarea în semifinale, cu golul din sfertul cu Turcia.

Olanda – Anglia, echipele probabile:
Olanda: Verbruggen – Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Ake – Schouten, Simons, Reijnders – Bergwijn, Gakpo, Depay

Anglia: Pickford – Walker, Stones, Konsa – Trippier, Mainoo, Rice, Saka – Bellingham, Foden – Kane

La meciurile directe, Olanda are 7 victorii, Anglia are 6, iar 9 partide s-au terminat la egalitate. Ultima victorie a Angliei cu Olanda, în ultimele 9 meciuri, datează tocmai de la Euro 1996, acel 4-1.

Anglia a jucat finala la Europeanul trecut, pierdută cu Italia.
Englezii nu au câștigat niciodată trofeul, în timp ce olandezii s-au impus în 1988, cu acea generație a lui Van Basten, Rijkaard și Gullit.

PROTV ONLINE STREAM Olanda – Anglia LIVE VIDEO. Rezultatele Olandei la Euro 2024:
Grupa D: Olanda – Polonia 2-1 (Gakpo 29′, Weghorst 83′ / Buksa 16′)

Grupa D: Olanda – Franța 0-0

Grupa D: Olanda – Austria 2-3 (Gakpo 47′, Depay 75′ / Malen 6′ – ag, Schmid 59′, Sabitzwer 80′)

Optimi: Olanda – România 3-0 (Gakpo 20′, Malen 83′ și 90+3′)

Sferturi: Olanda – Turcia 2-1 (de Vrij 70′, Muldur 76′ – ag / Akaydin 35′)

PROTV ONLINE STREAM Olanda – Anglia LIVE VIDEO.- Rezultatele Angliei la Euro 2024:

Grupa C: Anglia – Serbia 1-0 (Bellingham 13′)

Grupa C: Anglia – Danemarca 1-1 (Kane 18′ / Hjulmand 34′)

Grupa C: Anglia – Slovenia 0-0

Optimi: Anglia – Slovacia 1-1, 2-1 după prelungiri (Bellingham 90+5′, Kane 91′ / Schranz 25′)

Anglia – Elveția 1-1, 5-3 după penalty-uri (Saka 80′ / Embolo 75′)

 

PROTV ONLINE STREAM Olanda – Anglia LIVE VIDEO. Semifinala dintre Anglia şi Olanda de la EURO 2024 va fi arbitrată de Felix Zwayer

Germanul Felix Zwayer va arbitra semifinala de la EURO 2024 dintre Anglia şi Olanda, care se va disputa miercuri seara la Dortmund, scrie DPA.

În vârstă de 43 de ani, Zwayer va conduce o brigadă de arbitri formată în totalitate din germani, care îi include pe asistenţii Stefan Lupp şi Marco Achmuller, plus arbitrul VAR Bastian Dankert.

Citiți și: Meciul România-Olanda văzut prin ochii unui cunoscut neurochirurg ieșean. „Ce am câștigat, de fapt?”

Va fi a doua oară când Zwayer va „fluiera” un meci al Olandei la acest turneu, după ce a făcut-o şi în partida batavilor contra României, din optimi, încheiată cu scorul de 3-0 pentru olandezi.

Citiți și: Anglia nu sclipește, dar continuă. Loviturile de departajare au decis finalul

Înainte de asta, Zwayer a arbitrat la EURO 2024 meciurile Italia – Albania (2-1) şi Portugalia – Turcia (3-0), din faza grupelor.

Cody Gakpo, singurul din topul golgheterilor rămas în competiție după sferturi

În clasamentul golgheterilor de la EURO 2024, după faza sferturilor de finală și înaintea semifinalelor Spania – Franța și Olanda – Anglia, continuă să se afle pe primul loc un grup de patru fotbaliști, fiecare dintre ei cu câte trei goluri: Jamal Musiala (Germania), Georges Mikautadze (Georgia), Ivan Schranz (Slovacia) și Cody Gakpo (Olanda).

Gakpo, cel care ne-a făcut zile fripte în optimi (un gol și o pasă de gol în meciul cu ”tricolorii”), este singurul din topul golgheterilor rămas în competiție după sferturi.

Euro 2024, cea de-a XVII-a ediţie a Campionatului European de fotbal, se desfăşoară în Germania, în perioada 14 iunie – 14 iulie 2024, şi a adus la start 24 de echipe (campioana en-titre este Italia).

„Au rezistat şocurilor!” Gareth Southgate nu se teme, înainte de Olanda – Anglia: „Avem ocazia să scrie istorie!” – Antena Sport

Gareth Southgate nu se teme, înainte de Olanda – Anglia

Selecţionerul englezilor a transmis că fotbaliştii englezi, deşi au avut un debut lent la EURO 2024, „au rezistat în ciuda tuturor şocurilor” pentru a ajunge în semifinale.

Echipa nu a reuşit să „se lanseze la început, dar ceea ce a fost impresionant, este că jucătorii au rezistat”, a mai spus selecţionerul, adăugând că a văzut progrese clare în timpul fazei cu eliminare directă.

„Una din forţele noastre în cursul ultimilor şapte sau opt ani a fost să avem mai puţină teamă, mai puţină inhibiţie. Eu cred că de la începutul acestui turneu, aşteptările erau foarte mari”, a declarat la conferinţa de presă tehnicianul, care se află la cârma Angliei din 2016.

Englezii, mari favoriţi ai turneului din Germania, au avut evoluţii sub aşteptări în grupă, înainte de a elimina Slovacia (2-1) şi Elveţia (5-3 la penalty-uri).

„Am arătat o viziune mai bună despre noi înşine cu mingea, mai liberi. Nu ştiu dacă mesajul s-a schimbat, dar am impresia că grupul nostru s-a schimbat şi că am fost într-un moment al turneului în care ne întrebam ‘ce este posibil, realizabil’, mai degrabă decât să ne gândim la ce se poate întâmpla rău”, a mai spus Southgate.

„Echipa are ocazia să scrie istorie, are ocazia să participe la prima finală din afara Angliei”, a mai spus selecţionerul, citat de agerpres.ro.

Anglia nu a disputat decât două finale în istoria sa, ambele pe stadionul Wembley din Londra, cu victoria la Cupa Mondială din 1966 şi o înfrângere la precedentul Campionat European din 2021.

Olanda şi Anglia se vor înfrunta miercuri seară la Dortmund (22:00 – ora României) în cea de-a doua semifinală de la EURO 2024, câştigătoarea urmând să înfrunte în finală, pe 14 iulie, selecţionata Spaniei.

Confruntarea dintre echipele naţionale ale Franţei şi Spaniei în prima semifinală la Euro 2024 a fost lider absolut de audienţă la Pro TV

Confruntarea dintre Franţa şi Spania în prima semifinală a fost lider absolut de audienţă, la Pro TV, în intervalul orar 22.00 – 23.52. În rândul publicului naţional, cu vârsta cuprinsă între 21 şi 54 de ani, din categoriile ESOMAR ABCD, PRO TV avea 14.2 puncte de rating şi 49.1% cotă de piaţă, faţă de locul 2 care avea doar 2.9 puncte de audienţă şi 10.0% share. De-a lungul difuzării, aproape 2,3 milioane de români s-au bucurat de spectacol, iar în minutul de aur, la ora 22.39, aproape 2,7 milioane de telespectatori au urmărit partida.

Kolo a deschis scorul în minutul 8, însă spaniolii au revenit în joc în doar câteva minute. Yamal a adus egalarea în minutul 21, iar Olmo i-a dus în avantaj în minutul 25. Scorul a rămas 2-1 până la final, iar Spania a devenit prima naţională calificată în finală.

Studioul UEFA EURO 2024, condus de Costin Ştucan, cu Cătălin Oprişan şi invitaţii, Florin Răduciou, Răzvan Raţ şi Ciprian Marica, a fost lider absolut de audienţă după ora 00.00.

În rândul publicului naţional, cu vârsta cuprinsă între 21 şi 54 de ani, din categoriile ESOMAR ABCD, Pro TV avea 5.5 puncte de rating şi 37.3% cotă de piaţă, faţă de locul 2 care avea doar 1,7 puncte de audienţă şi 11.5% share.

Miercuri, de la ora 22.00, în direct la Pro TV şi pe Voyo, Anglia şi Olanda se luptă pentru ultimul loc în finala de duminică.

DailyBusiness
Românii riscă amenzi. Costurile asigurărilor locuințelor împotriva calamităților sunt acum publice!
Spynews
Prietenii fiicei lui Ioan Crișan ar fi fabricat și amplasat bomba care l-a ucis pe omul de afaceri din Arad. Noi informații în cazul morții milionarului
Bzi.ro
Unde vor pleca Monica Bîrlădeanu şi Valeriu Gheorghiţă în luna de miere: Actrița a divulgat ce vacanţă de lux au plănuit cei doi
Fanatik.ro
Patru zodii cu noroc ceresc până pe 15 noiembrie. Balanțele au șansa vieții
Capital.ro
Se renunță la schimbarea orei? Decizie la nivel european. Rămânem la ora de iarnă sau de vară?
Playtech.ro
Când se dă drumul la căldură în blocurile din Capitală. Oficialii au anunțat că...
DailyBusiness
Decizie oficială! Ce impozit vor plăti românii în 2025
Adevarul
„E de la țară”. Starleta TV Alina Ceușan, criticată dur pentru o fotografie controversată făcută la teatru
wowbiz.ro
Fiica afaceristului Ioan Crișan, ucis în atentatul cu bombă din Arad, printre suspecții principali
Spynews
„Mie dacă nu îmi deschidea proces, nu știa nimeni”. Pepe îi dă replica Ralucăi Pastramă cu privire la filmulețele indecente. Ibrahim neagă că i le-ar fi trimis artistului
Spynews
Ce afaceri are Nicolai Tand de la Asia Express. Care este proiectul de suflet al celebrului bucătar
Evz.ro
Se termină un mare chin pentru șoferi. Proiectul a fost aprobat
Ego.ro
Elena Udrea, de nerecunoscut!!! Fosta blondă de la Cotroceni, extrem de slabă și cu părul creț
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cea mai frumoasă participantă la Power Slap
kanald.ro
BREAKING NEWS Atac terorist la Ankara. Mai mulți morți și răniți după explozii și focuri de armă la o fabrică de avioane și drone
Cancan.ro
Câte mii de euro ar fi plătit Laura Crișan pentru uciderea tatălui său! Așa ar fi prins-o poliția... Ce a spus iubitul ei, care a mers cu ea în vacanțe de lux
Playsport.ro
Bomba bombelor! Marica, încă o lovitură după scandalul monstru cu „prosopul”: e acuzat că a „marcat” la nevasta lui Tamaș, în timp ce el bea în hotel! Bătaie cu pumnii și picioarele în ușa camerei, Săpunaru a intervenit și a vrut să-l bată pe Marica
Capital.ro
Se schimbă harta României? Maghiarii nu ne vor permite: Va trebui să oprim
StirileBZI
Bursele școlare intră în cont după 20 noiembrie! Cine va primi până la 3.000 lei lunar
Prosport.ro
FOTO. Femeia despre care bărbații nu cred că e reală când o văd cum arată
stirilekanald.ro
Adevărul despre asasinarea omului de afaceri Ioan Crișan! Breaking news
substantial.ro
Mesaj RO-Alert pentru locuitorii din Tulcea: Posibilitate de cădere a unor obiecte în apropierea graniței cu Ucraina
MediaFlux
Dosarele de pensii BLOCATE. Cine sunt pensionarii care riscă să rămână FĂRĂ BANI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Războiul din Ucraina mai absoarbe niște bani. Marii perdanți sunt studenții beneficiari de Erasmus+ și Orizont Europa