Provincia Hebei din China a intrat din nou în izolare. 400.000 de oameni au intrat în carantină sub supravegherea autorităţilor

China a reinstalat măsuri izolării în apropiere de Beijing, după o creştere semnificativă a numărului de cazuri de coronavirus. Restricţiile au intrat în vigoare în pronvincia Hebei, lângă capitala Chinei şi afectează 400.000 de oameni.

RomaniaTV.net
29 iun. 2020, 07:53
Provincia Hebei din China a intrat din nou în izolare. 400.000 de oameni au intrat în carantină sub supravegherea autorităţilor

După apariția pandemiei în China la sfârșitul anului trecut, China a reușit să țină sub control coronavirusul, însă, pentru a evita un al doilea val, chiar și micile creșteri sunt luate foarte în serios de autoritățile de sănătate din țară.

Citeşte şi: China acuză Europa de răspândirea valului doi de coronavirus. Datele genomului SARS-COV2 de la Beijing indică o tulpină europeană

Oficialii chinezi au anunţat faptul că districtul Anxin, din provincia Hebei, va fi complet închis şi controlat. Prin urmare, doar lucrătorii esenţial au voie să părăsească locuinteţe, în timp ce doar un membru al casei are voie să iasă, o dată pe zi, pentru a face cumpărături. De asemenea, niciun nerezident nu va avea voie să intre în clădiri, comunități sau sate.

Autoritățile au avertizat că oricine încalcă regulile va fi pedepsit de poliție. Anxin se află la aproximativ 150 km de capitala Beijing. Zona nu este atât de populată precum marile centre urbane din China, iar experții din domeniul sănătății locale au spus că sunt optimisti, putând fi stopată răspândirea. Presa chineză spune că au existat 18 cazuri în district.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, Beijing a raportat 14 noi cazuri de virus, ducând totalul de la focarul de la mijlocul lunii iunie la 311. Cu toate că este un număr mic în comparaţie cu cele de din SUA sau America de Sud, autorităţile chineze au reacţionat rapid pentru a limita răspândirea virusului.

Mai multe cartiere din Beijing au fost supuse restricțiilor, călătoria a fost limitată iar autoritățile au reînceput testările. De la jumătatea lunii iunie, noile infecții din China s-au limitat în mare parte la Beijing, precum și această răspândire în provincia Hebei.