Provocarea buricului: Testul care arată dacă ai nevoie să slăbeşti

Un nou trend este acum viral pe internet. Spre deosebire de "Ice Bucket Challenge", care era o provocare în scop caritabil, "Belly button challenge" pretinde că îţi dezvăluie dacă este nevoie să mai slăbeşti.

RomaniaTV.net
18 iun. 2015, 11:46
Provocarea buricului: Testul care arată dacă ai nevoie să slăbeşti

Dacă anul trecut oamenii îşi turnau pe cap găleţi pline cu gheaţă şi apă în cadrul unei campanii de donaţii dedicate ajutorării celor suferinzi de scleroză laterală amiotrofică, acum poţi vedea pe internet imagini cu oameni care încearcă să îşi atingă buricul cu mâna dată prin spate şi să îşi cuprindă astfel talia. Însă sunt sceptici care spun că această „provocare” este o mare prostie.

Un nou trend destul de prostesc a luat cu asalt reţelele sociale din China. Iar milioane de oameni încearcă să îşi atingă buricul printr-o răsucire a mâinii prin spatele lor. De ce, te întrebi? Ei bine, aparent există un studiu ştiinţific care pretinde că dacă poţi face asta, nu trebuie să mai slăbeşti.

Însă înainte de a intra într-un conflict cu buricul tău, jurnaliştii de la revista sheknows.com îţi explică în ce constă „ştiinţa” din spatele acestui test al buricului şi de ce nu trebuie să iei rezultatul în calcul. Nimeni nu ştie de fapt de unde provine acest presupus studiu ştiinţific sau măcar dacă există un studiu care să susţină atingerea buricului cu mâna prin zona lombară.

Iar experţii care analizează trendul de acum – devenit viral pe reţelele de socializare din China – spun că abilitatea de a-ţi atinge buricul în acest mod are prea puţin de a face cu faptul că ai o greutate sănătoasă şi are mai mult de-a face cu faptul că ai un corp extrem de flexibil.

De fapt, mai mulţi instructori de fitness admit că, dacă nu eşti capabilă să îţi atingi buricul cu mâna trecută prin spatele tău, există câteva motive solide pentru care nu poţi face asta.

Citeşte mai mult pe feminis.ro.