Provocarea zilei. Iluzie optică pentru cei care vor să-și testeze atenția. Poți observa câinele din imagine?

Iluziile optice, prin care internauții își testează inteligența, au devenit tot mai populare în ultima vreme. E o modalitate bună de a vă testa abilitățile de observație.

02 feb. 2023, 22:08
Provocarea zilei. Iluzie optică pentru cei care vor să-și testeze atenția. Poți observa câinele din imagine?

În această imagine cu iluzie optică, un câine se află în cameră. Dacă ai ochi de șoim, poți să vezi câinele în 6 secunde. Continuați și testați-vă abilitățile de observație încercând această provocare cu iluzie optică.

Iluziile optice sunt imagini care vă induc mintea în eroare. Sunt utile pentru îmbunătățirea abilităților cognitive și a abilităților de observație.

Vreți să vă testați abilitățile de observație și inteligența? Imaginea de mai jos e o modalitate simplă de a face acest lucru. Tot ce aveți de făcut este să observați imaginea în decurs de șase secunde.

Citește și Iluzie optică. Poți observa melcul din imagine în câteva secunde? Doar cele mai inteligente persoane reușesc acest lucru

E de precizat faptul că astfel de provocări nu sunt singura modalitate prin care vă puteți testa inteligența. Dacă vreți să înțelegeți nivelul real de IQ,  atunci puteți apela la teste concepute profesional, cum ar fi Mensa IQ Challenge.

În fotografie observați o cameră dezordonată. Un computer, un pat și mai multe haine aruncate pe jos pot fi zărite în imagine. Undeva în poză există și un câine, iar provocarea cea mare este să-l găsiți în șase secunde.

Iluzie optică – Câteva sfaturi ca să reușești să rezolvi provocarea fără ajutor

-Dacă rezolvați această iluzie optică înseamnă că aveți abilități foarte bune de obervație și că sunteți atenți la detalii.

-În primul rând, privește cu mare atenție fotografia în ansamblu. Uită-te la culori, la obiecte, la forma lor.

-Apoi, încearcă să-ți concentrezi atenția asupra detaliilor din imagine. Uită-te la fiecare element în parte și încearcă să identifici ce este.

-Observi ceva care care îți atrage atenția în mod special? Ceva care nu e la locul lui?

Citește și Cea mai virală iluzie optică: „Andra și-a pierdut rujul!” Doar cinci din 100 de oameni îl găsesc

-Chiar dacă provocarea e să găsești răspunsul cât mai rapid, dacă totuși nu ai reușit încă acest lucru, nu te lăsa bătut. Dă-ți timpul necesar pentru a identifica elementul cerut. Nu te grăbi, analizează cu atenție toate detaliile posibile.

Iată rezolvarea