Proxeneţii români fac legea la Paris. Vezi câştigurile fabuloase pe care le obţin anual

Să fii proxenet în Franţa este fără doar şi poate o afacere bănoasă, după cum arată chiar un raport al Ministerului Justiţiei din Hexagon. Mai exact, "negustorii" de plăceri pot câştiga până la 150.000 de euro pe an pe cap de prostituată. Iar la români "productivitatea muncii" este foarte mare, deoarece ei fac legea în capitala Franţei.

RomaniaTV.net
28 feb. 2012, 16:00
Proxeneţii români fac legea la Paris. Vezi câştigurile fabuloase pe care le obţin anual

O statistică dată publicităţii de Ministerul francez al Justiţiei arată că la Paris „piaţa” prostituatelor este controlată în cea mai mare parte de români, la mare bătaie cu chinezii. „În ultimii ani, pădurea Boulogne (una dintre cele mai mari atracţii pentru amatorii de plăceri, n.r.) este pe mâinile românilor”, spune Yves Charpenel, magistrat la Curtea de Casaţie din Paris, citat de Le Figaro. Asta în timp ce chinezii sunt concentraţi în arondismentele 10 şi 13 şi în cartierul Belleville, unde au deschis în ultimii ani saloane de masaj care funcţionează ca paravan pentru adevărate bordeluri.

Româncele şi bulgăroaicele pot fi găsite în sudul pădurii Boulogne, iar multe dintre ele sunt minore.

Bătălia dintre reţelele de proxenetism conduse de români şi altele de acelaşi gen nu se dă doar la nivelul „cifrelor” de afaceri, ci şi pentru teritoriu. Două reţele au fost destructurate în urma unor altercaţii între conducătorii reţelelor din nordul pădurii şi cei din sud.

Statistica pusă la dispoziţie de Ministerul Justiţiei priveşte anul 2010, an în care au fost condamnate pentru proxenetism 475 de persoane (faţă de 498 în 2008), dintre care 250 pentru „proxenetism agravat”. Mai exact, aceştia din urmă au trimis la „lucru” prostituate minore sau s-au dovedit a face parte din reţele organizate. Pedepsele dictate sunt de 20 de luni de închisoare pentru proxenetism şi de 27 de luni pentru proxenetism agravat, în condiţiile în care legea prevede pedepse maxime între 5 şi 20 de ani, în funcţie de circumstanţe.

Aproximativ 40 de reţele de proxeneţi sunt destructurate anual în Franţa. În general, anchetele durează peste trei ani, deoarece persoanele implicate sunt numeroase, iar reţelele au ramificaţii în mai multe ţări.

Cele mai frecvente sunt însă amenzile, care sunt cuprinse între 3.119 euro, pentru proxenetism, şi 13.080 de euro pentru proxenetism agravat. Sume hilare, dacă ţinem cont că, potrivit estimărilor magistratului Yves Charoenel, „un proxenet câştigă 150.000 de euro pe cap de prostituată într-un an”. De asemenea, judecătorii dictează din ce în ce mai des măsuri aşa-zis complementare, cum ar fi interdicţia de a se afla pe teritoriul Franţei, pentru proxeneţii străini, sau confiscarea de bunuri, pentru cei autohtoni.

În 2010, 48% dintre persoanele condamnate erau de origine străină, iar 56% dintre acestea au fost găsite vinovate de proxenetism în formă agravată. Totodată, 30% dintre proxeneţii condamnaţi sunt femei. În proporţie copleşitoare, de 90%, victimele acestora erau de asemenea de origine străină.