PRU continuă cu proiectul Ponta Prim-Ministru

Bogdan Diaconu, liderul PRU, a avut o primă reacție, pentru dcnews.ro, după întâlnirea dintre Victor Ponta și Liviu Dragnea, în urma căreia au stabilit că fostul premier va candida pe listele PSD.

12 sept. 2016, 14:23
PRU continuă cu proiectul Ponta Prim-Ministru

PRU s-a remarcat la toate racolările printr-un PS: îl așteptăm pe Victor Ponta. În urma ședinței de la PSD, situația e închisă, potrivit președintelui PSD.

Semnal către Dragnea

Bogdan Diaconu a afirmat, pentru dcnews.ro, că „PRU va face în continuare ceea ce a început, o construcție politică puternică, va intra în Parlamentul României pe 11 decembrie, va oferi șansa românilor să aleagă ceva bun pentru români și pentru România și care va merge cu Victor Ponta până la capăt și împreună vom avea acest succes. Orice majoritate parlamentară după 11 decembrie va fi condiționată de PRU ca Victor Ponta să fie prim-ministru al României”

Liderul PRU a transmis astfel un semnal pentru PSD cu privire la o alianță parlamentară dacă-l va propune pe Victor Ponta pentru funcția de premier. „Luăm în calcul orice fel de alianță parlamentară după alegerile din 11 decembrie, sub condiția că viitoarea majoritate parlamentară va merge la Cotroceni cu propunerea Victor Ponta premier”

Alianță cu Băsescu pentru susținerea lui Ponta?

Întrebat despre eventuale discuții cu Traian Băsescu, Bogdan Diaconu a răspuns că „nu am avut niciun fel de discuție cu dl Băsescu în privat, în situații publice”. Întrebat dacă PRU ar putea lua în calcul să meargă cu PMP la alegeri, Bogdan Diaconu a precizat că dacă PMP va fi de acord să meargă cu Victor Ponta. Liderul PRU a spus că alianța poate fi făcută inclusiv cu PSD dacă Liviu Dragnea va înțelege că Victor Ponta a fost cel mai bun premier și trebuie să revină. 

Citeşte şi: Liviu Dragnea: Victor Ponta munceşte în PSD, este membru în PSD, va fi pe listele noastre