Liviu Dragnea: Victor Ponta munceşte în PSD, este membru în PSD, va fi pe listele noastre

Victor Ponta a venit luni la sediul Partidului Social Democrat, unde s-a întâlnit cu președintele PSD, Liviu Dragnea. După întâlnire, Liviu Dragnea a spus că Victor Ponta va fi pe listele PSD la alegerile din toamnă şi se va ocupa de partea financiară a programului de guvernare.

12 sept. 2016, 10:14
Liviu Dragnea: Victor Ponta munceşte în PSD, este membru în PSD, va fi pe listele noastre

UPDATE Victor Ponta a declarat luni, la finalul întâlnirii cu Liviu Dragnea la sediul PSD, că va lucra la programul de guvernare al partidului şi se va ocupa de ceva ce i-a ”ieşit foarte bine şi anume banii românilor”.

„Liviu Dragnea mi-a cerut să mă ocup de ceva ce cred că mă şi pricep şi mi-a şi ieşit bine, şi anume banii românilor. Cunosc foarte bine şi ce înseamnă FMI, Comisie Europeană, Bancă Mondială, deficit şi aşa mai departe”, a declarat Victor Ponta.


UPDATE Liviu Dragnea a anunţat, în urma discuţiilor, că fostul premier Victor Ponta rămâne pe listele PSD la alegerile parlamentare, iar acesta este un subiect închis.

„I-am cerut exact ce-mi cer și mie — să muncim împreună și cu ceilalți colegi pentru România, așa cum a făcut mereu. Și muncește în PSD, este membru în PSD, va fi pe listele noastre. Am spus-o și ieri, nu știu cât mai românește să spun, azi și mai apăsat. Este un subiect închis din punctul meu de vedere și al lui. Nu cerem ceva în mod special cuiva, dar fiecare ne-am împărțit sarcinile în partidul ăsta, așa cum am făcut în permanență. Și faptul că va coordona partea de bani pentru români mie îmi dă foarte multă liniște și multă încredere, atât pentru conținutul programului de guvernare în partea asta, cât și pentru șansa ca românii să înțeleagă mult mai bine ce vrem noi să facem”, a declarat Liviu Dragnea, citat de Agerpres.

El a reafirmat că nu se discută, în aceste trei luni care au rămas până la alegerile parlamentare, despre funcții.

„Cred că oamenii sunt mai interesați de ceea ce facem pentru ei. (…) Le dăm o șansa adversarilor noștri care nu au program de guvernare (…) să înceapă discuții despre persoane”, a motivat Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a declarat duminică, la Țebea, că întâlnirea pe care a avut-o zilele trecute cu Victor Ponta a fost una „relaxată”.

Întrebat dacă a fost o întâlnire de „împăcare”, Dragnea a precizat că nu se poate vorbi de așa ceva, întrucât nu s-a certat cu Victor Ponta.

Vineri seară, președintele PSD, Liviu Dragnea, a scris pe Facebook că a vorbit cu Victor Ponta despre partid și despre viitor.

„Victor Ponta a venit aseară la mine acasă. Am vorbit despre România, despre PSD și despre viitor. Va lupta alături de mine și de colegii din partid pentru ca familiile din România să aibă o viață mai bună. Victoria din decembrie o să fie victoria românilor!”, scria Dragnea.

Liderul PSD a explicat că discuția s-a axat pe provocările care se află în fața României și pe ce ar trebui schimbat în plan instituțional și economic.

„Am avut o discuție bună, lungă, în care am vorbit despre ce se întâmplă astăzi în România, așa cum am discutat în 2010, când amândoi am hotărât să pornim un proiect care s-a dovedit a fi bun pentru România. Am discutat ce provocări sunt în fața țării noastre, câte lucruri trebuie schimbate, o rânduială care trebuie pusă în toate instituțiile și în economie — și nu numai, despre partid, despre viitor. Din punctul meu de vedere, discuția a fost bună, corectă, relaxată, a fost o discuție ca între doi prieteni vechi, la mine acasă”, a susținut Liviu Dragnea.

Citeşte şi: Dragnea, despre întâlnirea cu Ponta: A fost o discuţie relaxată, ca între doi prieteni vechi