Prune murate, reţetă genială pentru la iarnă. Pot înlocui cu succes măslinele

Astăzi vă prezentăm o reţetă inedită de prune murate. Sunt absolut delicioase şi pot înlocui cu succes măslinele la aperitiv. Cei dragi vor fi fascinaţi de gustul nemaipomenit al prunelor.

18 sept. 2022, 12:15
Prune murate, reţetă genială pentru la iarnă. Pot înlocui cu succes măslinele
Prune murate, reţetă genială pentru la iarnă

Prune murate, reţetă genială pentru la iarnă. Se prepară foarte uşor şi sunt deliciose. Pot fi servite ca o gustare rapidă, sau pot înlocui măslinele.

Prune murate, reţeta simplă pe care trebuie să o încerci. Uite cum se prepară

Citeşte şi De ce e bine să bei câte un păhărel de ţuică iarna. Beneficiile nebănuite pe care licoarea din prune le aduce sănătăţii

Ai nevoie de următoarele ingrediente: 400 de grame de prune mici şi necoapte, o lingură de ulei, două linguriţe de sare, patru linguriţe de zahăr, două linguriţe de oţet, două foi de dafin, patru-cinci cuişoare.

Mod de preparare

Se spală bine prunele, apoi se usucă şi se înţeapă cu o scobitoare în mai multe locuri. Pregătiţi borcanele şi puneţi în ele prunele, după care adăugaţi peste ele apă clocotită şi se acoperă cu capacele. Se lasă aproximativ cinci minute, după care începem să preparăm marinada.

Apa din borcanele cu prune se toarnă într-o oală mare, se adaugă zahărul și sarea și se pune la fiert. Turnăm apoi oţetul, uleiul, frunzele de dafin şi cuişoarele, potrivit stiridiaspora.ro.   

Turnăm marinada fierbinte în borcanele cu prune, după care capsăm bine capacele şi aşteptăm să se răcească.

Se depozitează într-un loc răcoros şi uscat. La iarnă va fi un aperitiv delicios.

Prunele ajută la prevenirea bolilor de inimă și a cancerului. Aceste fructe sunt bogate în vitamina A, C, K, fibre și potasiu. Atât prunele proaspete, cât și cele uscate, conțin doi fitonutrienţi unici, denumiţi neoclorogenic şi acid clorogenic, care au calităţi antioxidante puternice, distrugând radicalii liberi care atacă celulele umane.

Aceste fructe sunt sărace în calorii și se numără printre puținele recomandate în diete. O singură prună conține 30 de calorii, adică 1,5% din caloriile recomandate pentru o dietă bazată pe 2.000 de calorii/zi.

Pe lângă aceste beneficii, prunele au un conținut ridicat de antioxidanți care ajută la îmbunătățirea memoriei și elimină celulele deteriorate care afectează creierul.

Citeşte şi Legumele de care trebuie să te fereşti iarna. Ce e bine să mănânci în ultima săptămână de post