PSD a decis. Marcel Ciolacu a anunțat cu cât vor crește pensiile românilor, din 2023

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a făcut marți seara, un anunț important pentru toți pensionarii din România. Președintele Camerei Deputaților a vorbit despre majorarea pensiilor. 

24 aug. 2022, 08:21
PSD a decis. Marcel Ciolacu a anunțat cu cât vor crește pensiile românilor, din 2023

Din 2023, pensiile tututor cetățenilor României vor fi majorate cu rata inflației, a promis președintele PSD. În acest caz, majorarea ar putea fi de aproximativ 20%, potrivit estimărilor specialiștilor.

„Pensiile vor fi mărite. Avem o lege, vor fi indexate cu rata infaţiei. Legea există, se va mări indicele de inflaţie. Primul lucru pe care trebuie să îl facem este să depăşim acest 1 septembrie şi să venim cu actul normativ în Guvern pe zona de energie şi din acel moment începem construcţia bugetară şi pe anul viitor şi vedem priorităţile care ne-au rămas pe anul acesta”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3.

 

Marcel Ciolacu, atac la adresa PNL și a lui Virgil Popescu: „Cea mai tragică a fost liberalizarea prețurilor la energie”

 

Președintele PSD a vorbit și despre liberalizarea prețurilor la energie. În opinia sa, actualii parteneri de guvernare, PNL, și-au asumat cea mai proastă decizie.

„Partidul Social Democrat a hotărât intrarea la guvernare după 2 ani de guvernări de dreapta, când s-au întâmplat niște lucruri care au efecte acum. În afară de criza sanitară, o cunoaștem, știm cum a fost gestionată, acolo fiind, din punctul meu de vedere, cel mai grav dintre toate fiindcă s-au pierdut excesiv de multe vieți omenești gratuit din organizarea făcută de un ministru USR în principal. Și știm cu toții acest lucru. Am fost în toate topurile de mortalitate, nu neapărat de COVID (…) E pentru prima oară când pachetul economic a fost mai mare decât pachetul social.

Aproape 6% din PIB s-au întors pe programe în economie și pe programe sociale. Este o diferență evidentă în abordare în primul rând, decisă cu prim-ministrul României care n-a fost parte la acele guverne. Cea mai tragică a fost liberalizarea prețurilor la energie. Ea s-a făcut în cel mai prost moment care-și putea alege cineva să facă”, a mai transmis Ciolacu, potrivit sursei citate.

 

Marcel Ciolacu: „Energia care s-a vândut anul trecut cu 300 de lei 400 acum se vinde cu 3000″

 

Dacă PSD nu ar fi venit cu măsuri care să repare dezastrul creat de PNL, românilor le-ar fi fost mult mai greu acum, crede Ciolacu.

„Energia care s-a vândut anul trecut cu 300 de lei 400 acum se vinde cu 3000. (…) Suntem cu toții îngrijorați și trebuie să găsim soluțiile cele mai bune. Am venit cu prim-ministrul și am venit cu acea plafonare (…)

Dacă n-am fi luat în martie decizia să venim cu plafonarea, în momentul acesta vorbeam de o inflație dublă. Cam astea erau efecte”, a mai punctat politicianul.

PSD, USR și AUR ar urma să voteze în Parlament moțiunea simplă pentru demiterea ministrului de la Energie, Virgil Popescu, autorul celor mai mari catastrofe din ultimii 32 de ani în sectorul menționat, potrivit opoziției.