PSD sare la gâtul ministrului Energiei: „Românii nu pot duce la nesfârșit povara incompetenței lui Virgil Popescu!” / Ionuţ Stroe: Nu ne certăm pe Facebook cu nimeni, nu dăm replici prin postări

Virgil Popescu este în ultima vreme, ținta atacurilor membrilor Partidului Social Democrat. Aceștia îl acuză pe ministrul Energiei de incompetență. Purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Ionuţ Stroe a declarat, după atacul lui Mihai Weber la ministrul Virgil Popescu, că liberalii nu se ceartă pe Facebook cu nimeni şi nu dau replici prin postări, ci discută instituţional, faţă în faţă.

23 aug. 2022, 11:23
PSD sare la gâtul ministrului Energiei: „Românii nu pot duce la nesfârșit povara incompetenței lui Virgil Popescu!” / Ionuţ Stroe: Nu ne certăm pe Facebook cu nimeni, nu dăm replici prin postări

După ce liderul PSD, Marcel Ciolacu l-a criticat dur pe ministrul Energiei, acum a venit rândul deputatul PSD, Mihai Weber. Acesta l-a acuzat marți, pe Virgil Popescu că este total lipsit de idei referitor la măsurile care ar trebui luate pentru a compensa creșterile de prețuri la energie electrică, gaze naturale și combustibil.

Citește și Marcel Ciolacu pune presiune pe Virgil Popescu: „Prețul energiei rămâne nemodificat pentru persoanele fizice!”

„PSD a propus încă de anul trecut soluția reglementării prețului pentru o perioadă determinată de timp, dar PNL s-a opus, alegând varianta subvenționării în condițiile unui deficit bugetar în creștere.

După pierderea unui an în care datoria publică a crescut pentru a susține această compensare aleasă de ministrul Energiei, ajungem la concluzia că propunerea PSD este singura în măsură să stopeze prețurile care deja nu mai au nicio justificare economică” a transmis deputatul Mihai Weber, pe Facebook.

Deputatul PSD a subliniat faptul că majoritatea țărilor din Europa au luat zeci de măsuri pentru a proteja populația și economia. Asta, în timp ce în România nu s-a avut în vedere decât soluția cea mai păguboasă pentru statul român, aceea de a compensa niște prețuri deja scăpate de sub control.

”Soluția reglementării prețului la energie a fost adoptată și de alte țări și, mai mult, au fost alese și alte măsuri alternative care să calmeze haosul impus de anumiți jucători de pe piață.

De la asigurarea gratuității transportului pentru navetiști, subvenționarea gospodăriilor ale căror costuri la utilități erau mai mari de 30% din venit, până la suspendarea taxei de transport pentru energie sau acordarea unor vouchere pentru gospodăriile vulnerabile, iată doar câteva dintre soluțiile găsite în alte țări cu un nivel de trai mult superior decât cel din România.

Ținând cont de faptul că se apropie sezonul rece în care va crește consumul și, prin urmare, vor crește costurile atât pentru populație, cât și pentru agenții economici, îi cer imperativ domnului ministru al Energiei să se trezească și să vină urgent cu soluții care să oprească și să descurajeze creșterea nejustificată a prețurilor la energie și gaze.

Poate alege dintre soluțiile propuse de PSD sau soluțiile adoptate de alte țări din Uniunea Europeană, însă trebuie să o facă urgent, fiindcă românii nu pot duce la nesfârșit povara incompetenței sale.”, a mai menționat deputatul.

Citește și Marcel Ciolacu vrea soluţii urgente pentru criza din energie: Ministrul Virgil Popescu are o responsabilitate ca, până la 1 septembrie, să vină cu un act normativ referitor la preţurile din energie

 

Ionuţ Stroe, după atacul PSD la ministrul Virgil Popescu: Nu ne certăm pe Facebook cu nimeni, nu dăm replici prin postări, noi discutăm instituţional, faţă în faţă, în cadrul şedinţelor de coaliţie

Purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Ionuţ Stroe a declarat marţi, pentru News.ro, după atacul lui Mihai Weber la ministrul Virgil Popescu, pe tema crizei din energie, că liberalii nu se ceartă pe Facebook cu nimeni şi nu dau replici prin postări, ci discută instituţional, faţă în faţă, în cadrul şedinţelor de coaliţie, iar în acest moment lucrează cu PSD la aceste soluţii care vor ieşi în câteva zile. Stroe mai arată că decizia compensării preţului în energie a aparţinut coaliţiei, nu PNL.

”Nu ne certăm pe Facebook cu nimeni, nu dăm replici prin postări, noi discutăm instituţional, faţă în faţă, în cadrul şedinţelor de coaliţie. Nu e cazul să comentăm mai mult declaraţiile colegului de la PSD,  pentru că în acest moment lucrăm cu PSD la aceste soluţii care vor ieşi în câteva zile. Domnul Weber poate să viziteze site-ul ANRE, unde scrie foarte clar ce trebuie să facă această instituţie şi nu face. Nu o zicem noi, o zice legea”, a afirmat Ionuţ Stroe, pentru News.ro.