PSD a prezentat „Cartea neagră a guvernării liberale”. Robert Cazanciuc a explicat de ce „guvernul PNL trebuie să plece”

PSD este hotărât să depună moţiune de cenzură împotriv Guvernului Orban. "Guvernul PNL trebuie să plece", a spus  senatorul PSD Robert Cazanciuc, care a prezentat "Cartea neagră a guvernării liberale". 

RomaniaTV.net
09 aug. 2020, 08:56
PSD a prezentat „Cartea neagră a guvernării liberale”. Robert Cazanciuc a explicat de ce „guvernul PNL trebuie să plece”

„Guvernul PNL a scăpat total situaţia de sub control. Datele ultimelor săptămâni arată că au eşuat în gestionarea pandemiei. Numărul cazurilor confirmate a crescut într-un ritm alarmant. Au eşuat în relansarea economiei, planul de relansare economică a rămas tot la stadiul de proiect, nimic concret. Au eşuat în îndeplinirea promisiunilor făcute faţă de români (…)”, a susţinut senatorul PSD Robert Cazanciuc, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele Senatului a spus că „avem o ţară în derivă, condusă de un guvern cu zero credibilitate şi mai ales cu zero rezultate”.

„E clar că România nu mai poate continua aşa. PSD nu va permite ca România să se prăbuşească sub povara incompetenţei şi a cleptocraţiei liberale. Am anunţat deja intenţia PSD de a depune moţiune de cenzură împotriva acestui guvern. Astăzi facem primul pas şi prezentăm Cartea neagră a guvernării liberale, suma motivelor pentru care guvernul PNL trebuie să plece. Documentul elaborat de specialiştii PSD din departamentele partidului, parlamentari şi europarlamentari, va sta la baza moţiunii de cenzură. El prezintă cronologic momentele-cheie în combaterea epidemiei, ratate însă de guvernul Orban, precum şi măsurile, pe fiecare domeniu în parte, care ar fi trebuit luate pentru ca România să nu se afle astăzi în această situaţie gravă”, a completat Robert Cazanciuc.

 

PSD depune moţiunea de cenzură în august

Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, a anunţat, vineri, la România TV că social-democraţii sunt hotărâţi să dărâme Guvernul PNL deoarece în luna august depun moţiunea de cenzură. Preşedintele Camerei Deputaţilor a afirmat că PSD ia în calcul inclusiv varianta unui premier tehnocrat „cu pregătire spre finanţe şi economic”.

„Va fi un nume de premier pe care să ni-l asumăm mai multe formaţiuni politice. Este posibil să fie şi un tehnocrat, nu un membru de partid, cu pregătire spre finanţe şi economic.

Avem un milion de şomeri despre care nu mai vorbeşte nimeni. PNL schimbă temele importante ale României cu diferite bazaconii”, a spus liderul interimar al PSD.