Şerban Nicolae, înlocuit de la şefia Comisiei de anchetă SIPA. Oana Florea şi Marin Nicolae, aleşi membri ai Comisiei SRI

Plenul Comun al Parlamentului a aprobat miercuri, la propunerea grupurilor PSD din Senat şi Camera Deputaţilor, înlocuirea senatorului Şerban Nicolae din Comisia parlamentară de anchetă privind arhiva SIPA cu senatorul PSD Viorel Salan, care va prelua de la colegul său şi preşedinţia Comisiei.

RomaniaTV.net
07 feb. 2018, 09:24
Şerban Nicolae, înlocuit de la şefia Comisiei de anchetă SIPA. Oana Florea şi Marin Nicolae, aleşi membri ai Comisiei SRI

Proiectul de hotărâre privind modificarea componenţei Comisiei SIPA a fost adoptat cu 212 voturi pentru, 43 împotrivă şi 4 abţineri. Şerban Nicolae a precizat pentru AGERPRES că a fost înlocuit în Comisia SIPA la cererea sa.

De asemenea, plenul Camerei Deputaţilor şi Senatului a aprobat miercuri propunerea ca deputatul Oana Florea şi senatorul Marin Nicolae să fie aleşi în calitate de membri ai Comisiei pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI.

Deputatul Oana Florea a fost aleasă cu 273 de voturi „pentru” şi 36 „împotrivă”, în timp ce în favoarea senatorului Marin Nicolae s-au exprimat 294 de deputaţi, iar 15 au votat „împotrivă”. Votul a fost secret, cu buletine.

La propunerea grupurile parlamentare ale PSD din Camera Deputaţilor şi Senatului, Oana Florea şi Marin Nicolae îi vor înlocui pe deputaţii Radu Babuş şi Horia Nasra.

Tot plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a aprobat, miercuri, cu 289 de voturi „pentru” şi 18 „împotrivă”, propunerea ca senatorul PSD Titus Corlăţean să ocupe funcţia de preşedinte al Comisiei speciale pentru coordonarea activităţilor parlamentare necesare pregătirii Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene din primul semestru al anului 2019.

La propunerea grupurilor parlamentare ale PSD, Corlăţean o va înlocui în funcţia de preşedinte al comisiei pe Ana Birchall, care şi-a dat demisia după ce a fost desemnată în Guvernul Dăncilă.

Birchall şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte al acestei comisii pe 29 ianuarie, când a demisionat şi din funcţia de preşedinte al Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a OSCE.