PSD a votat rotaţia premierilor. Marcel Ciolacu e prima variantă de prim-ministru

Consiliul Naţional al PSD a aprobat, miercuri, varianta premierului prin rotaţie cu PNL, într-o viitoare coaliţie de guvernare alături de liberali şi de UDMR.

17 nov. 2021, 13:50
PSD a votat rotaţia premierilor. Marcel Ciolacu e prima variantă de prim-ministru

PSD a votat rotaţia premierilor, prin decizia Consiliul Politic Naţional care s-a reunit miercuri la sediul central al partidului.

Social-democraţii nu au stabilit, însă care ar trebui să fie prioritatea. Marcel Ciolacu a declarat, înaintea şedinţei forului de conducere, că PSD a câştigat alegerile parlamentare 2020, motiv pentru care ar trebui să dea primul premierul.

„Deja ar trebui să ne grăbim să finalizăm aceste discuţii în ceea ce priveşte prim-ministrul. Mi-aş dori un program de guvernare clar cu priorităţile şi urgenţele românilor din acest moment, ţinând cont că va veni iarna şi trebuie să ne pregătim pentru valul cinci. Pe urmă, un program de guvernare pe termen mediu până în 2024.

Din moment ce PSD a câştigat alegerile, e normal să solicităm ca prima rotaţie să fie la PSD. Vom găsi o cale astfel încât să nu iasă nimeni păcălit, fiindcă întotdeauna când s-au făcut coaliţii când a ieşit cineva păcălit, acea coaliţie nu funcţionat şi acest lucru s-a reflectat în nivelul de trai al românilor

Florin Cîţu nu poate să vină prim-ministru după ce a fost demis. Atunci, cu certitudine că ne vom înţelege”, a conchis Ciolacu.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu vrea ca PSD să dea primul premier. „Florin Cîţu nu poate să vină prim-ministru după ce a fost demis. Sunt ferm convins că va fi o coaliţie funcţională”

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a fost validat ca variantă de premier din partea social-democraților, au precizat surse politice pentru România TV.

În schimb, Florin Cîţu i-a transmis lui Marcel Ciolacu că logica lui este bizară, după ce liderul social-democraţilor a spus că nu e de acord cu varianta Cîţu pentru funcţia de premier.

”Am auzit și eu acest argument și mi se pare bizar. O moțiune de cenzură nu este împotriva unui singur om, ori în această logică niciun ministru care a fost în Guvern nu mai poate să facă parte din viitoarea echipă. Eu nu vreau să mergem într-o direcție greșită și să ajungem să spunem: știți X de la PNL nu poate să fie ministru. Dacă la ei se poate cu președintele partidului, atunci se poate și la noi. ”, a spus Florin Cîțu.

Citeşte şi: Florin Cîţu aruncă bomba: Am o listă întreagă de persoane din PSD pe care nu le-aș accepta pentru funcţia de premier