PSD acuză Guvernul Orban de implicare în scandalul măştilor de protecţie. „Pandemia s-a transformat în pande-mită”

PSD îi acuză pe liberali că "au jefuit bugetul ţării cumpărând măşti proaste, care nu îi protejează pe români”. Social-democraţii susţin că acesta este motivul pentru care l-au chemat pe premierul Ludovic Orban să dea explicaţii în scandalul Unifarm, cerând ca toţi cei implicaţi să se prezinte în faţa comisiei parlamantare de anchetă.

RomaniaTV.net
03 iul. 2020, 09:12
PSD acuză Guvernul Orban de implicare în scandalul măştilor de protecţie. „Pandemia s-a transformat în pande-mită”

„Tunurile liberale cu măşti de protecţie încep să explodeze public. În România lui Iohannis şi Orban, PANDEMIA s-a transformat în PANDE-MITĂ! Afaceriştii folosiţi pe post de paravan se simt încolţiţi şi ajung să pronunţe nume. Iohannis, Orban şi alţi lideri liberali apar tot mai des în spatele afacerilor de sute de milioane, cu măşti aduse din Turcia. Odios este că au jefuit bugetul ţării cumpărând măşti proaste, care nu-i protejează pe români. Şi-au îmbogăţit firmele de partid, dar combinezoanele n-au ajuns la medicii din linia întâi, ci zac în depozite. Au promis măşti celor nevoiaşi, au risipit zeci de milioane de euro şi nu le-au dat încă nimic!”” se arată într-un mesaj publicat de PSD pe pagina de Facebook.

Social-democraţii susţin că e timpul ca guvernanţii să plătească pentru scandalul Unifarm.

„L-am chemat pe Orban în Parlament să răspundă despre scandalul Unifarm şi îi vom aduce pe toţi cei implicaţi în faţa comisiei parlamentare de anchetă. E momentul să plătească pentru asta! #Guvernaţi, nu mai furaţi!”,  notează sursa citată.

PSD îl cheamă pe premierul Orban în Parlament pentru a da explicaţii în scandalul UNIFARM

Pe 28 iunie, Ludovic Orban a declarat că nu a avut informaţii nici el, nici alţi colegi despre faptul că la Unifarm s-ar fi derulat proceduri care nu respectă legea sau că ar fi existat suspiciuni de corupţie, conform News.ro.

Ludovic Orban, despre Unifarm: „Nu am avut niciun fel de informaţii că s-ar fi derulat proceduri care nu respectă legea”

Premierul a afirmat că încercarea unora de a face o legătură între Unifarm şi Guvern privitor la acte de corupţie este o imensă manipulare. Orban a catalogat drept „abominabil şi reprobabil” faptul că cineva ar putea să obţină câştiguri ilicite din tranzacţii cu medicamente sau materiale sanitare.

De asemenea, şeful Executivului a amintit că Guvernul a fost ajutat de către Unifarm să facă achiziţii importante în perioada de pandemie, în condiţiile în care procedurile folosite de ONAC sunt unele „greoaie”.

Directorul general al Unifarm, Eugen Adrian Ionel, este cercetat sub control judiciar de către DNA, pentru mai multe infracţiuni, între care luare de mită şi abuz în serviciu, după ce ar fi pretins 760.000 de euro de la un intermediar care reprezenta o firmă, pentru atribuirea unui contract de achiziţie de echipamente de protecţie împotriva coronavirusului.

Audieri la DNA în dosarul UNIFARM. Fostul director Adrian Ionel, acuzat de luare de mită