PSD acuză haosul creat în procesul de vaccinare şi susţine că acesta serveşte sistemului de pile ale politicienilor: „Prioritar nu mai e cel mai vulnerabil, ci cel mai şmecher”

Schimbarea frecventă a categoriilor admise la vaccinare în etapa a doua are scopul de a crea haos iar de haos profită pilele şi relaţiile celor din actuala guvernare, acuză PSD.

25 ian. 2021, 20:04
PSD acuză haosul creat în procesul de vaccinare şi susţine că acesta serveşte sistemului de pile ale politicienilor: „Prioritar nu mai e cel mai vulnerabil, ci cel mai şmecher”

PSD susţine, într-o postare pe pagina de Facebook a partidului, că procesul de imunizare a persoanelor vulnerabile şi cu boli cronice este grevat de cazurile celor care se vaccinează „peste rând”.

„În guvernarea “meritocraților”, prioritar nu mai este cel mai vulnerabil, ci cel mai șmecher!

Adevăratul lor scop nu este salvarea bolnavilor cronici sau a celor peste 65 de ani, nici imunizarea lucrătorilor esențiali, ci să bage – peste rând – cât mai multe dintre pilele și relațiile lor!

De aceea, au produs ceea ce știu ei mai bine: haosul! Au distrus orice logică a vaccinării, introducând excepții repetate.

Ticăloșia lor condamnă practic la moarte oameni în vârstă sau bolnavi cronici, care nu se vor putea vaccina, fie pentru că nu a mers platforma, fie pentru că altcineva cu pile de la PNL, USR sau UDMR s-a băgat în față.

În România lui Iohannis și Cîțu, unde procesul de vaccinare este militarizat, marii campioni ai anticorupției au reușit să corupă până și procesul de vaccinare anti-COVID!”, se spune într-o postare de pe pagina de Facebook a PSD.

PSD cere demisia ministrului Vlad Voiculescu

Senatoarea Gabriela Firea îl acuză pe Voiculescu de faptul că ar fi subminat campania de vaccinare şi ar fi transmis mai multe mesaje mincinoase pe această temă.

„Cerem demisia ministrului USR- Plus al Sănătății, Vlad Voiculescu, care se dovedește un veritabil subminator al campaniei de vaccinare, pe care o decredibilizează prin minciuni penibile, precum cea că Japonia, spre deosebire de România, n-ar avea acces la vaccin și de aceea, vezi Doamne, nu-și vaccinează populația.

– În realitate, mai multe țări dezvoltate între care Japonia, Taiwan, Noua Zeelandă, Australia, Coreea de Sud, au amânat deliberat vaccinarea populației pentru a aștepta noi rezultate ale testelor clinice și pentru a vedea ce se întâmplă în țările care își vaccinează deja cetățenii.

– Voiculescu nu poate susține că nu știe realitatea! Însă minte intenționat pentru a acoperi haosul, debandada, dar și incapacitatea sa de a coordona campania de vaccinare.

De altfel, a fugit de răspundere încă din prima zi, a refuzat timp de o lună să apară la evenimentele legate de campania de vaccinare si să dea declarații, a intrat în conflict cu primarii și a întârziat astfel constituirea centrelor de vaccinare și a ignorat problemele legate de funcționarea platformei online.

Prin urmare, PSD cere demisia ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. În această perioadă de criză de sănătate profundă România are nevoie de un ministru al Sănătății responsabil, capabil să ia decizii care rezolvă problemele, nu de un mincinos și-un dezertor incapabil.”, scria pe Facebook, în urmă cu cinci zile, Gabriela Firea.

Citeşte şi: Mihai Chirica se opune conducerii centrale a PNL. Primarul Iaşiului este gata să facă alianţă cu PSD