Mihai Chirica se opune conducerii centrale a PNL. Primarul Iaşiului este gata să facă alianţă cu PSD

Primarul PNL al municipiului Iaşi, Mihai Chirica, nu exclude o alianţă cu PSD în Consiliul Local pentru alegerea celor doi viceprimari ai municipiului, după ce USR-PLUS a anunţat în mai multe rânduri că nu va face majoritate cu liberalii. Conducerea centrală a PNL a interzis filialelor orice fel de alianță cu PSD.

25 ian. 2021, 18:12
Mihai Chirica se opune conducerii centrale a PNL. Primarul Iaşiului este gata să facă alianţă cu PSD

Mihai Chirica a afirmat, luni, într-o conferinţă de presă, că PNL este deschis pentru o colaborare cu oricare dintre partidele care au reprezentanţi în Consiliul Local, inclusiv cu PSD, pentru desemnarea celor doi viceprimari ai municipiului.

”Nu avem conturată încă o decizie la viceprimari pentru că trebuie să fie şi o decizie politică. Aceasta aparţine şi celorlalte partide, neavând noi PNL o majoritate clară. Dacă USR, PSD, PMP, împreună sau pe rând sau în diverse fracţiuni consideră că este necesar să facem şi pasul acesta sunt complet deschis”, a declarat primarul Mihai Chirica.

El a dezvăluit că un post de viceprimar va fi ocupat de liberalul Daniel Juravle, dar că pentru a doua funcţie de viceprimar se vor purta negocieri.

Mihai Chirica se poate alia cu PSD, dacă USR-PLUS nu-l va susţine

”Opţiunea noastră este clară pentru un post de viceprimar. Este vorba despre Daniel Juravle. Dacă vor dori să ne dea şi al doilea post de viceprimar o să îl luăm şi o să îl folosim în slujba oraşului nostru. Dacă vor dori să nominalizeze un viceprimar o să-l acceptăm”, a spus edilul ieşean, conform Stiripesurse.

În prezent nu există o majoritate conturată în Consiliul Local Iaşi, după ce USR-PLUS a anunţat în mai multe rânduri că nu va gira iniţiativele edilului Mihai Chirica.

PNL deţine 11 mandate de consilieri, USR nouă, PSD cinci, iar PMP două.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, atac dur la adresa premierului Cîțu: ”Este inuman să majorezi salariul minim cu 25 de bani pe oră”