PSD acuză PNL că taie un sfert din pâinea românilor. „Guvernarea liberală nu măreşte alocaţii şi pensii, dar pregăteşte scumpiri”

PSD acuză Guvernul condus de Ludovic Orban că "taie un sfert din pâinea românilor" deoarece liberalii pregătesc scumpiri până la toamnă. Social-democraţii conduşi interimar de Marcel Ciolacu susţin că preţul la pâine va creşte din cauza recoltelor slabe, ceea ce va duce la scăderea nivelului de trai al românilor.

RomaniaTV.net
02 iul. 2020, 07:52
PSD acuză PNL că taie un sfert din pâinea românilor. „Guvernarea liberală nu măreşte alocaţii şi pensii, dar pregăteşte scumpiri”

„Guvernarea liberală nu măreşte alocaţii şi pensii, dar pregăteşte scumpiri non-stop până în toamnă. Practic, PNL taie un sfert din pâinea românilor! Nu-i suficient că am avut în primele 5 luni ale anului scumpiri-record la alimente. Institutul Naţional de Statistică ne anunţă că preţurile continuă să crească generalizat, până în septembrie, în tot comerţul din România. Cu fiecare vizită la magazine, românii văd cum coşul de cumpărături costă tot mai mult”, este mesajul publicat joi de PSD pe pagina de Facebook.

Social-democraţii susţin că relansarea economică plănuită de PNL începe cu „o terapie şoc” pentru români.

„Iar la toamnă, din cauza recoltei slabe, patronii de brutării anunţă că preţul pâinii va exploda. Sindicatele au dat şi primele cifre: scumpirea va fi de 25%! Liberalii nu numai că nu le dau românilor bani în plus, dar le şi taie prin scumpiri nivelul de trai. Relansarea economică a ţării începe, de fapt, cu o terapie de şoc!”, precizează PSD.

De altfel, Aurel Popescu, preşedinte al Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase (ROMPAN), a spus că, din cauza preţului mare al grâului, pâinea s-ar putea scumpi din toamnă. El a evitat să spună cu ce procent.

Veşti proaste pentru români. Pâinea s-ar putea scumpi din toamnă