PSD ameninţă că depune „foarte curând” o moţiune simplă pe Sănătate

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a anunţat că social-democraţii vor depune la Parlament "foarte curând", respectiv săptămâna viitoare, o moţiune simplă pe Sănătate la adresa ministrului Nelu Tătaru. Anunţul vine în contextul unei creşteri record a numărului de cazuri în ultimele zile. 

RomaniaTV.net
14 iun. 2020, 13:36
PSD ameninţă că depune „foarte curând” o moţiune simplă pe Sănătate
Lucian Romaşcanu, atac dur la adresa lui Klaus Iohannis

„Dânsul, din nefericire, nu a reuşit să gestioneze aşa cum se aştepta toată lumea această pandemie, dincolo de toate declaraţiile extrem de, cum să spunem, festiviste ale Guvernului. Din păcate, suntem în acest moment pe locul întâi în Europa Centrală şi de Est la decese la milionul de locuitori. Testele sunt insignifiante ca număr. Nu ştim nici până în ziua de astăzi câte persoane au fost testate, aflăm doar numărul testelor procesate şi, poate fi doar o coincidenţă, dar ne îndoim de acest lucru, pe măsură ce se apropie decizia privind starea de alertă, brusc vedem că numărul îmbolnăvirilor creşte, dar şi numărul testelor a crescut, deşi se spunea, atunci când aveam trei, patru, cinci mii de teste pe zi, că nu există personal pentru a procesa şi a face mai multe teste. Brusc avem 10.000, 11.000,12.000 de teste făcute”, a afirmat Romaşcanu, într-o conferinţă de presă.

El a acuzat o abordare „heirupistă” a guvernanţilor în privinţa spitalelor care, „majoritatea,” au fost declarate spitale de suport COVID, în detrimentul bolnavilor cronici.

„În consecinţă, bolnavii cronici au fost ţinuţi la cozi imense sau mulţi dintre ei nu au putut fi primiţi în unităţile spitaliceşti care, conform declaraţiilor managerilor de spitale, sunt goale în acest moment. Ce s-a întâmplat? Există un studiu făcut în Marea Britanie, confirmat şi de Asociaţia pacienţilor oncologici din România, care spune că pe perioada pandemiei, datorită acestei abordări înguste, numărul deceslor din cauza bolilor oncologice s-a triplat. Există, de asemenea, informaţii în spaţiul public cum că numărul deceselor din cauza bolilor cardiovasculare s-a dublat. Este imperios necesar şi somăm Guvernul Orban şi pe ministrul Tătaru să deschidă spitalele pentru toţi pacienţii cronici”, a subliniat Lucian Romaşcanu.

El a susţinut, totodată, că guvernanţii „nu testează din motive care devin din ce în ce mai clar politice, pentru a putea jongla cu cifrele”.

„Cine a vrut să testeze în masă, cum este cazul Primăriei Capitalei şi al doamnei primar general, Gabriela Firea, au fost opriţi să o facă. Sperăm ca acest lucru să se oprească cât de curând, iar testarea în masă a oamenilor pentru a şti ceea ce avem de făcut pe mai departe să pornească de îndată. Iarăşi, avem obligativitatea purtării măştii, dar măştile către cei nevoiaşi nu au fost distribuite încă, dar avem pe masă o achiziţie de 100 de milioane de măşti, aproximativ 40 de milioane de euro, achiziţie directă. Lucrurile acestea trebuie să înceteze!”, a completat Romaşcanu. 

CREŞTERE-RECORD! 320 de noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în ultimele 24 DE ORE

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că până astăzi, 14 iunie, pe teritoriul României au fost confirmate 21.999 de cazuri de persoane infectate cu COVID – 19 (coronavirus).

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 320 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Numărul de teste COVID-19 făcute de autorități în ultimele 24 de ore este 7.925.

La ATI, în acest moment, sunt internați 165 de pacienți.


loading...