PSD ameninţă Guvernul privind PNRR. „Vom declanșa un mare război politic”

PSD a anunţat că va declanșa "un mare război politic pentru apărarea intereselor românilor". Avertismentul a fost lansat, miercuri, secretarul general al PSD, Paul Stanescu, care precizează că social-democraţii vor lua măsuri dacă premierul Florin Cîțu și reprezentanții guvernului nu vor discuta cu social democrații Planul Național de Redresare și Reziliență.

19 mai 2021, 12:38
PSD ameninţă Guvernul privind PNRR. „Vom declanșa un mare război politic”

PSD ameninţă Guvernul privind PNRR. Prin vocea lui Paul Stanescu, social-democraţii acuză faptul că Florin Cîțu „bate la ușa” primarilor PSD pentru a-i convinge să susțină campania de vaccinare, pentru că vrea să își îndeplinească planul de 5 milioane de români vaccinați, „fiind strâns cu ușa”. Secretarul general al PSD este nemulțumit că dialogul cu primarii partidului are loc fără un dialog cu liderii PSD.

„Campania de vaccinare a devenit o nouă vânătoare a succesului, o competiție politică. Fiind strâns cu ușa de îndeplinirea planului de 5 milioane de români vaccinați, vrea cu orice preț un trofeu. Așa a ajuns la concluzia că și primarii PSD ar fi buni la ceva. După ce au fost ignorați atâta timp, în toată această perioadă, bate la ușa lor, dar prin cea din dos, fără să aibă un dialog cu PSD. Dacă nu a înțeles nici până acum cu aroganța sa prezidențială că cel mai mare partid din România, cel care a câștigat alegerile parlamentare, care are cei mai mulți aleși locali și parlamentari, nu poate fi ignorat, înseamnă că suferă de miopie politică gravă”, a precizat Paul Stănescu.

„PSD a propus de mai multe ori Guvernului să lupte cu pandemia umăr la umăr, într-un efort politic comun. Le-am întins mâna din respect pentru români și sănătatea lor, dar Iohannis și liberalii lui au refuzat. Așteptăm dialogul privind PNRR, dar dacă aroganța lor incompetentă îl va bloca, vom declanșa un mare război politic pentru apărarea intereselor românilor. Nu-i vom lăsa pe liberali și useriști să facă harcea-parcea PNRR-ul, pentru că așa cum am mai spus, nu este al lui Cîțu și al camarilei lui din Guvern, ci al românilor”, a adăugat el.

PSD ameninţă Guvernul privind PNRR. „Trebuie prezentat în Parlament”

De asemenea, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că PNRR trebuie prezentat în Parlament

„În primul rând, PNRR trebuie prezentat în Parlament. Nu este o cerinţă de a exista un vot. Anumite state au făcut asta generic. Cel mai important este să fie prezentat.

Împreună cu partenerii sociali şi experţii să avem o întâlnire la Guvern, se pare, împreună cu prim ministrul şi ministrul Fondurilor europene”, a declarat Marcel Ciolacu în cadrul unei conferinţe de presă.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, necruţător cu Florin Cîţu. „Se visează iar pe calul alb al creșterii economice! Istorică este doar prăbușirea galopantă”

De asemenea, Marcel Ciolacu l-a acuzat pe ministrul Agriculturii, Adrian Oroş, că „dus nepregătit” la discuţiile cu Comisia Europeană pentru a obţine bani pentru irigaţii prin PNRR.

„Am avut o moţiune împotriva domnului Oroş. Vreau să ştiu de le premier dacă domnul Oros când s-a deplasat la Bruxlles, s-a deplasat cu proiectele cele mai bune pentru a prinde sistemul de irigaţii în PNRR.

Din informațiile pe care le avem noi de la Comisia European, s-a dus nepregătit la discuţii”, a subliniat Ciolacu.

De altfel, PSD a propus de mai multe ori Guvernului „un efort politic comun” pentru lupta cu pandemia, dar social democrații au fost refuzați.

Marcel Ciolacu anunțase încă de vineri că a fost sunat de Florin Cîțu pentru a stabili o întâlnire la care să fie discutate proiectele din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Citeşte şi: Florin Cîţu se întâlneşte cu Marcel Ciolacu: „Am luat decizia să ne vedem- Îi fac o invitaţie oficială”


loading...