PSD aruncă bomba: PNL confirmă în propriul program de guvernare că taxele vor creşte

Social-democraţii atrag atenţia, după ce reprezentanţii liberali au anunţat programul de guvernare. Liberalii și-au prezentat programul de guvernare, în care au promis că nu vin cu taxe noi și nici nu le cresc pe cele actuale.

26 nov. 2020, 17:36
PSD aruncă bomba: PNL confirmă în propriul program de guvernare că taxele vor creşte

PSD aruncă bomba. Aceştia spun că PNL confirmă în propriul program de guvernare că taxele vor creşte Un paragraf din programul de guvernare a atras atenţia social-democraţilor, care au ieşit să critice măsurile luate de liberali.

PSD aruncă bomba: PNL va creşte taxele. Ce se regăseşte în programul de guvernare

“România are una dintre cele mai reduse ponderi ale veniturilor fiscale în PIB din Uniunea Europeană. Cu toate acestea, PNL nu va majora sau introduce noi impozite și taxe. În etapa actuală, principalul efort va fi făcut pentru îmbunătățirea colectării veniturilor, prin: I) eliminarea distorsiunilor și lacunelor ce permit minimizarea poverii fiscale, asigurându-se corectitudinea și echitatea în sistem”, se arată într-un pasaj al programului de guvernare al PNL

„PNL confirmă în propriul program de guvernare că va #crește taxele! Au ascuns decizia în spatele unei formulări stufoase, dar țintele lor sunt clare: veniturile IT-iștilor și ale lucrătorilor din construcții cărora #PSD le-a oferit #facilități importante la salarii”, spune PSD în postarea de pe Facebook.

Ludovic Orban a susţinut la Sibiu că „orice venit trebuie impozitat şi ca nu i se pare normal ca IT-iştii să fie scutiţi de plata impozitului pe venit”.

„Orban și Cîțu vor să-i taxeze pe cei peste 400.000 angajați din construcții și pe cei 200.000 salariați din IT și comunicații! O decizie ucigașă care va adânci țara în prăpastia economică”, a mai precizat PSD în postarea de pe Facebook.

 PSD atrage atenţia : „Peste 800.000 lucrători vor fi loviți de noile taxe ale PNL”

„Vor afecta grav și alte industrii, cum ar fi producția de ciment, var sau vopsea, mobilă și bricolaj, plus serviciile de suport pentru IT! Astfel, peste 800.000 lucrători vor fi loviți de noile taxe ale PNL! Pe 6 decembrie, votați împotriva creșterii taxelor propuse de Orban și Cîțu”, se mai arată în postarea PSD de pe contul oficial de  Facebook.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu susţine că PSD este singurul partid fără „penali” pe liste la alegerile parlamentare