Marcel Ciolacu susţine că PSD este singurul partid fără „penali” pe liste la alegerile parlamentare

Preşedintele PSD a declarat joi că ar fi ipocrit dacă nu ar recunoaşte greşelile făcute în trecut de social-democraţi, dar susţine că au învăţat din ele şi partidul a trecut printr-o reformă profundă, fiind în acest moment singurul care nu are pe listele pentru alegerile parlamentare niciuo persoană condamnată sau urmărită penal.

RomaniaTV.net
26 nov. 2020, 13:13
Marcel Ciolacu susţine că PSD este singurul partid fără „penali” pe liste la alegerile parlamentare

Marcel Ciolacu susţine că faptul că Daniel Tudorache figurează pe lista pentru Bucureşti nu îi contrazice afirmaţia. Ciolacu a spus, la Hotnews Live, că a avut o discuţie cu fostul primar al Sectorului 1, iar acesta şi-a dat demisia din PSD, astfel încât, la ora alegerilor, acesta nu va mai fi membru de partid, astfel încât candidatura sa nu va fi validată.

„La camera Deputaților am decis să votăm proiectul. E la Senat, nu poate fi pus pe ordinea de zi, pentru că activitatea e blocată ca să nu se dubleze alocațiile. Am zis public că sunt de acord. V-aţi uitat pe listele PSD? E curăţenie cap-coadă. Eu am anunţat înainte de a face listele că nu va fi niciun candidat condamnat sau trimis în judecată. Cu toate că cei trimişi în judecată au prezumţia de nevinovăţie.

Domnul Tudorache a început o anchetă asupra sa după ce s-au întocmit listele. Am avut o discuţie cu domnia sa. Tot respectul pentru decizia sa. În acest moment, domnul Tudorache nu mai este membru PSD şi nu mai este preşedintele organizaţiei Sector 1. Domnul Tudorache nu va fi validat de viitorul Parlament pentru că prima regulă este să fii membru al PSD. Domnul Tudorache nu mai este.

Deci se pot găsi soluţii când există bună-credinţă şi chiar îl felicit pe domnul Tudorache. Este o decizie curajoasă. Nu s-a cramponat de această funcţie. Mai puteţi să-mi daţi un alt exemplu de la un alt partid? Să îl întrebați pe domnul Orban câți condamnați are PNL pe listele la parlamentare”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu susţine că va demisiona din funcţia de preşedinte PSD, dacă social-democraţii pierd alegerile

„Daca vom pierde alegerile, sigur ca imi voi prezenta demisia de la conducerea partidului. Nu sunt un om care sa tina de functie. Am anuntat ca este exclus sa facem alianta pentru guvernare cu PNL. Partidul care iese pe primul loc este indreptatit sa mearga cu propunerea de premier la preşedinte. Am vazut anuntul presedintelui ca trebuie un guvern PNL-USR.

Tinand cont ca este campanie electorala si el este politrucul PNL-ului, si eu as fi facut la fel, ca sa adorm USR, ca va fi la guvernare indiferent pe cine voteaza.”, a mai spus Ciolacu.

Citeşte şi: Guvernul prezintă joi Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, în prezenţa preşedintelui Iohannis


loading...