PSD Buzău vrea să dea burse elevilor cu note de 7 şi 8. Explicaţia primarului: „Degeaba dai o bursă unui elev de 10 când 70-80% sunt mediocri sau submediocri”

PSD Buzău vrea să dea burse elevilor cu note de 7 şi 8, începând din anul 2021, aşa cum reiese dintr-un material electoral editat de echipa de campanie a social-democraţilor buzoieni.

19 nov. 2020, 10:26
PSD Buzău vrea să dea burse elevilor cu note de 7 şi 8. Explicaţia primarului: „Degeaba dai o bursă unui elev de 10 când 70-80% sunt mediocri sau submediocri”

În comunicatul  intitulat „Burse pentru elevii de 7 şi 8, soluţia Buzăului pentru educaţie”, PSD Buzău anunţă că în programul de guvernare al social-democraţilor este prevăzută creşterea costului standard per elev cu până la 400 la sută faţă de prezent şi se prezintă cum la Buzău ar putea primi burse şi elevii de 7 şi 8, conform News.ro.

„Dacă până acum an de an au fost premiaţi elevii care fac excelenţă în învăţământ, mulţi dintre aceştia alegând la final de carieră educaţională să studieze în străinătate, purtând şi riscul de a deveni fideli ţărilor de adopţie, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma aduce în atenţie elevul de nivel mediu pentru care vor fi alocate burse astfel încât şi acesta să studieze iar familia să-şi permită sa îl păstreze în şcoală, pentru ca în cele din urmă să acceadă către vârful ierarhiei. Ȋn bugetul din 2021 al Primăriei Municipiului Buzău vor fi cuprinse sumele necesare pentru ca elevii din oraş să primească bursele care fac pionierat în ţară”, se arată în articolul electoral al PSD Buzău.

Citeşte şi: Elev din Galaţi, scrisoare către Guvern: „Închiderea școlilor este o catastrofă pentru noi”

PSD Buzău vrea să dea burse elevilor cu note de 7 şi 8. Primarul Constantin Toma: „Lucrăm la un proiect prin care să nu ajutăm numai elita”

Primarul Buzăului, Constantin Toma, a explicat de ce PSD Buzău vrea să dea burse elevilor cu note de 7 şi 8.

„Lucrăm la un proiect prin care să nu ajutăm numai elita, ci să ajutăm şi să meargă copiii la şcoală, şi să-şi termine şcoala. Degeaba dai o bursă unui elev de 10 când 70-80% sunt mediocri sau submediocri iar această mediocritate se datorează faptului că multe familii nu îşi dau interesul pentru copii sau nu au condiţii acasă pentru a ţine un copil la şcoală. Va face parte din bugetul anului viitor şi va fi una din priorităţi educaţia şi cultura pentru că degeaba asfaltăm şi facem tot dacă nu punem bază pe educaţie”, a precizat edilul Buzăului.

Citeşte şi: Cursuri online la înălţime. Un student se urcă într-un copac de 8 metri ca să prindă conexiune la internet FOTO

 

 


loading...