PSD caută înlocuitori pentru Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici. Şedinţa CEx amânată pentru ziua de marţi

Liderii PSD se vor reuni, zilele următoare, într-o şedinţă a Comitetului Executiv pentru a decide care vor fi noile propuneri pentru funcţiile de ministru al Dezvoltării şi ministru al Transporturilor, propuneri pe care premierul Viorica Dăncilă le va trimite la Cotroceni. Vicepreşedintele PSD Doina Pană a declarat, duminică, referitor la noile propuneri pentru conducerea ministerelor Transporturilor şi Dezvoltării, că PSD este "un partid cu o bază de resursă umană uriaşă" şi nu va fi o problemă găsirea altor doi candidaţi. Pană spune că cei doi trebuie să aibă o experienţă "deosebită", având în vedere că România deţine Preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene şi trebuie să gestioneze toate marile dosare. 

RomaniaTV.net
17 feb. 2019, 11:13
PSD caută înlocuitori pentru Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici. Şedinţa CEx amânată pentru ziua de marţi

UPDATE:  Președintele PSD, Liviu Dragnea, a convocat ședința Comitetului Executiv Național al PSD. Această ședință va avea loc, marți, de la ora 17.00, la sediul PSD din Kiseleff.

Liderii PSD vor trebui să se pună de acord și să vină cu noi propuneri pentru Ministerul Dezvolării și Ministerul Transporturilor. Variantele inițiale, Lia Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici au fost respinse de președintele Klaus Iohannis în mai multe rânduri, iar în cele din urmă cei doi și-au retras candidaturile.

Doina Pană a fost întrebată, duminică, la Antena 3, despre noile propuneri ale PSD pentru cele două ministere care nu au titulari de trei luni.

„Noi suntem dezamăgiţi că doi oameni foarte bine pregăiţi au fost refuzaţi fără să existe nicio justificare legală din partea preşedintelui. Toate motivele pe care le-a invocat preşedintele raportat la doamna Olguţa Vasilescu erau de apanajul premierului. Dumnealui se ocupă doar de legalitate”, a spus Pană.

Potrivit acesteia, cei doi candidaţi care vor fi propuşi trebuie să aibă o experienţă „deosebită”, având în vedere că România deţine Preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene şi trebuie să gestioneze toate marile dosare.

Întrebată dacă Felix Stroe ar fi o alegere bună pentru Ministerul Transportului, Pană a spus: „Felix Stroe poate fi o alegere foarte bună. În interiorul CEX, după ce vom întoarce pe toate părţile toate propunerile, vom hotărî. Am lucrat cu domnul Stroe, ar fi, din punctul meu de vedere, o alegere potrivită, dar, din fericire, suntem un partid cu o bază de resursă umană uriaşă şi nu va fi o problemă în CEX să tranşăm cei doi candidaţi”.

Şeful PSD Constanţa, Felix Stroe, este una dintre variantele luate în calcul la Ministerul Tranporturilor, după ce Mircea Drăghici, unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai lui Liviu Dragnea în interiorul PSD, a anunţat sâmbătă că îşi retrage candidatura, au declarat surse politice pentru G4Media.ro.

Pentru Ministerul Dezvoltării, surse politice citate de ph-online.ro o indicar pe Laura Moagher, deputat PSD Prahova. Laura Moagher este membru PSD Prahova si ocupa, in prezent, functia de deputat in Parlamentul Romaniei, ales in legislatura 2016. Ea mai face parte din Comitetul Executiv Național al OFSD, fiind numită în funcție datorită experienței și profesionalismului dovedite în plan politic.

De profesie jurist, Laura Moagher are 36 de ani și este mamă a trei copii. A absolvit cursurile Facultății de Drept, obținând un master în „SECURITATE COMUNITARĂ ȘI TERORISM”.

Mircea Drăghici şi Olguţa Vasilescu, propuşi de către PSD pentru a prelua conducerea celor două ministere, au fost refuzaţi în repetate rânduri de către preşedintele Klaus Iohannis şi ulterior au anunţat că-şi retrag candidaturile.