PSD cere Comisie de anchetă după acuzele lui Voiculescu. Gabriela Firea: „Aşa am aflat că datele Covid au fost măsluite”

PSD anunţă că "românii au dreptul să știe adevărul despre pandemie și despre modul în care au fost fundamentate restricțiile impuse în această perioadă.

16 apr. 2021, 12:26
PSD cere Comisie de anchetă după acuzele lui Voiculescu. Gabriela Firea: „Aşa am aflat că datele Covid au fost măsluite”

PSD consideră că acuzațiile fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, confirmă ceea ce se tot discuta în spațiul public și anume că datele pandemiei au fost măsluite. PSD le solicită celor de la USR-PLUS să facă un exercițiu de transparență și să voteze alături de PSD pentru înființarea comisiei de anchetă referitoare la datele care au stat la baza restricțiilor din pandemie.

Claudiu Năsui nu exclude o demisie a miniştrilor USR: „Trebuie luată o decizie în forurile de conducere USR-PLUS. Florin Cîţu nu mai are susţinerea noastră”

”PSD a avut dreptate când a susținut că datele privind pandemia au fost măsluite și că actuala guvernare a ascuns realitatea cetățenilor din interese politice, electorale sau de imagine. Scandalul din Coaliția de guvernare confirmă pe de o parte faptul că românii au fost mințiți de autorități, iar pe de altă parte că deciziile privind restricțiile impuse populației nu au fost fundamentate pe date epidemiologice reale, ci după interesele politice ale guvernanților.

În noul context politic, USR PLUS are ocazia de a face dovada transparenței pe care au tot clamat-o până acum, dar pe care nu au dus-o niciodată până la capăt. Dacă vor într-adevăr să demonstreze că sunt în slujba aflării adevărului și că nu folosesc „principiul transparenței”, doar ca pe un instrument de șantaj sau vendetă politică, atunci au obligația ca luni să voteze solicitarea PSD de înființare a comisiei de anchetă privind măsluirea datelor despre pandemie. Românii au dreptul să știe adevărul despre pandemie și despre modul în care au fost fundamentate restricțiile impuse în această perioadă.”, arată cei de la PSD.

Gabriela Firea, comentariu acid pe Facebook:

„A fost nevoie de un întreg scandal politic ca să aflăm următoarele trei adevăruri cutremurătoare:
1. Datele despre numărul noi de cazuri COVID au fost măsluite din interese electorale.
2. Stăm prost cu vaccinarea, iar realitatea este cosmetizată de premier
3. Există „o diferență semnificativă” între numărul real al deceselor COVID și cel raportat populației.
Deci, am avut dreptate! Am fost mințiți despre evoluția pandemiei!
Au fost restrânse drepturi și libertăți cetățenești doar după interesele lor politice și nu pe baze științifice!
Este dezgustător să constatăm că cei de la USR-PLUS au invocat „transparența” doar când au vrut să-i șantajeze sau să se răzbune pe partenerii lor de coaliție.
Barna și Voiculescu știau și înainte de scandal ceea ce ne-au spus acum, dar au tăcut! Asta nu este transparență.
Dacă vor ca măcar acum să fie transparenți și pentru cetățeni, nu doar din interesele lor politice, să voteze luni comisia de anchetă cerută de PSD pentru a scoate la lumină cum s-au măsluit datele despre pandemie.
Dacă nu o vor face, să nu aibă nerușinarea să mai vorbească vreodată despre transparență!”

A fost nevoie de un întreg scandal politic ca să aflăm următoarele trei adevăruri cutremurătoare:1. Datele despre…

Posted by Gabriela Firea on Friday, April 16, 2021

Vlad Voiculescu anunţă că s-au raportat greşit morţii de COVID: Există diferențe semnificative între cifrele raportate și cele reale. Sunt mai puţine decese

Până astăzi, 25.800 de persoane diagnosticate cu infecţie cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 14.04.2021 (10:00) – 15.04.2021 (10:00) au fost raportate 195 de decese (109 bărbaţi şi 86 femei), ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele din Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzău, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Olt,  Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Vaslui, Vâlcea, Vrancea, Ilfov şi Municipiul Bucureşti.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 10 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 21 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 44 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 70 decese la categoria de vârstă 70-79 ani şi 49 decese la categoria de peste 80 de ani.

183 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi, 8 pacienţi decedaţi nu au prezentat comorbidităţi, iar pentru 4 pacienţi decedaţi nu au fost raportate comorbidităţi până în prezent, anunţă Grupul de comunicare.