PSD cere demisia ministrului Sănătății: ” În mandatul său au avut loc cele mai multe tragedii umane”

În contextul tragediilor din spitalele din România, Partidul Social Democrat cere demisia ministrului Sănătății. Conform partidului de dreapta, în mandatul lui Vlad Voiculescu au avut loc cele mai multe tragedii umane.

13 apr. 2021, 16:45
PSD cere demisia ministrului Sănătății: ” În mandatul său au avut loc cele mai multe tragedii umane”

PSD cere demisia ministrului Sănătății. Într-o postare pe Facebook, Partidul Social Democrat numără tragediile care au avut loc în mandatul lui Vlad Voiculescu. Prin urmare, în mai puțin de șase luni au murit pacienți arși de vii sau sufocați din lipsă de oxigen, iar bolnavi în stare gravă au fost evacuați din spital în miez de noapte.

”Vlad Voiculescu nu a ratat nicio ocazie să ceară demisii, pe vremea când era în Opoziție, invocând sus și tare principiul #responsabilității politice! Acum, când în mandatul său au avut loc cele mai multe tragedii umane: pacienți arși de vii sau sufocați din lipsă de oxigen, bolnavi în stare gravă evacuați în miez de noapte, morți îngropați dezbrăcați în saci de plastic, SINISTRUL SĂNĂTĂȚII face tot ce poate și se agață, fără rușine, cu ghearele de scaunul de ministru! Așa arată „reforma” pe care o face USR-PLUS!” , este mesajul postat de Partidul Social Democrat pe Facebook.

Citește și: Vlad Voiculescu, după tragedia de la Victor Babeş: Am aflat de tragedie după ora 18.00. Avem indicații că defecțiunea e legată de presiunea oxigenului

Vlad Voiculescu este în atenția presei după ce a comis mai multe gafe în ultima perioadă. Ministrul a fost prins fără mască de protecție pe holurile Parlamentului, într-o videoconferință sau chiar înainte de o conferință de presă. Însă nu este tot, ministrul a fost pus la zid după ce nu a știu protocolul înmormântării pacienților COVID. Cel mai recent, Vlad Voiculescu a fost înregistrat, fără să știe, înainte de declarațiile de la spitalul Foișor.

Ministrul și consilierii săi au avut o discuție privată, fără să știe că microfonul este pornit, înainte de a face declarații pe tema scandalului de la Spitalul Foișor. După declaraţie, ministrul Sănătăţii a fost informat că a vorbit în direct în acelaşi timp cu premierul Florin Cîţu, televiziunile fiind, astfel, obligate, fie să dea o singură declaraţie din două, fie să dea, alternativ, porţiuni din alocuţiunile celor doi demnitari.

Citește și: Angajatorii vor putea organiza centre de vaccinare în propriile sedii. Andrei Baciu: Angajaţii se vor vaccina fără programare

PSD cere demisia ministrului Sănătății

În cadrul conferinţei, Vlad Voiculescu a menţionat că în situaţia de la Spitalul Foişor s-a încercat câştigarea de capital politic. “Chiar dacă vorbim de o situaţie de criză lucrurile pot fi blocate fie din interes, mediatic, politic, fie dintr-o neînţelegere a situaţiei de criză în care sistemul sanitar se află şi MS are capacitate limitată pentru a trece peste decizia unui manager, respectiv refuzul de a semna, respectiv o întârziere. (…) Este regretabil că s-a întâmplat acest lucru şi este cât de poate de evident că de la un punct încolo s-a încercat folosirea unei situaţii de urgenţă pentru a câştiga capitalul politic”, a precizat ministrul Sănătăţii.

 


loading...