PSD cere guvernului să renunţe la măsurile discriminatorii aplicate românilor nevaccinaţi anti-Covid

Partidul Social Democrat (PSD) a emis un comunicat de presă prin care cere guvernului Cîţu să suspende "măsurile care introduc discriminarea" cetăţenilor care au ales să nu se vaccineze anti-Covid.

20 mai 2021, 18:27
PSD cere guvernului să renunţe la măsurile discriminatorii aplicate românilor nevaccinaţi anti-Covid

PSD susţine că, odată ce autorităţile au recunoscut public că nu pot atinge ţinta anunţată, de 5 milioane de români vaccinaţi până la 1 iunie, măsurile impuse românilor nevaccinaţi ar fi discriminatorii, arătând că este posibil ca aceştia să nu fi avut acces la imunizare.

„PSD solicită Guvernului să anuleze imediat măsurile care introduc discriminarea cetăţenilor în funcţie de vaccinarea anti-COVID. Este inacceptabil ca Guvernul să condiţioneze drepturi şi libertăţi cetăţeneşti în funcţie de administrarea vaccinului anti-COVID, mai ales acum când a admis eşecul campaniei de vaccinare prin recunoaşterea oficială că nu poate atinge ţintele propuse iniţial.

Atâta timp cât accesul la vaccinul anti-COVID este gratuit pentru toţi cetăţenii, este necesar ca aceleaşi condiţii de gratuitate să fie garantate şi pentru ceilalţi români care optează pentru testarea PCR sau de tip antigen”, transmit social-democraţii într-un comunicat de presă.

PSD: „Trebuie să suspende măsurile discriminatorii, cel puţin până la pronunţarea Parlamentului European”

În caz contrar, potrivit sursei citate, se introduce o discriminare financiară între două categorii de cetăţeni.

„De exemplu, condiţionarea accesului în anumite spaţii sau la anumite evenimente pe baza unui test antigen contra cost, pentru persoanele care au trecut prin boală şi au dezvoltat imunitate este discriminatorie în raport cu persoanele care s-au imunizat prin administrarea gratuită vaccinului anti-COVID.

Guvernul României trebuie să suspende toate aceste măsuri discriminatorii cel puţin până la pronunţarea Parlamentului European, unde în prezent se discută intens varianta asigurării testelor gratuite pentru persoanele nevaccinate anti-COVID.

PSD subliniază că şi testarea anti-COVID este o metodă eficientă de combatere a pandemie, ceea ce ar justifica gratuitatea testelor, la fel ca în cazul vaccinului. Eficienţa testării se poate vedea în cazul multor state care, deşi au o rată extrem de scăzută a vaccinării, au reuşit să reducă substanţial numărul de noi cazuri şi de decese COVID, prin testarea pe scară largă a populaţiei”, conchid social-democraţii.

Citeşte şi: Florin Cîţu, primele declaraţii după întâlnirea cu Marcel Ciolacu: Am prezentat toate capitolele din PNNR cu bugetul aferent. Nu au fost discuţii tensionate


loading...
Partenerii noștri