Florin Cîţu, primele declaraţii după întâlnirea cu Marcel Ciolacu: Am prezentat toate capitolele din PNNR cu bugetul aferent. Nu au fost discuţii tensionate

Florin Cîţu a făcut primele declaraţii după întâlnirea cu Marcel Ciolacu de la Guvern, întâlnire în cadrul căreia s-a prezentat PNNR-ul. Premierul a precizat că discuţiile cu delegaţia PSD nu au fost unele tensionate.

20 mai 2021, 17:19
Florin Cîţu, primele declaraţii după întâlnirea cu Marcel Ciolacu: Am prezentat toate capitolele din PNNR cu bugetul aferent. Nu au fost discuţii tensionate
Florin Cîţu, primele declaraţii după întâlnirea cu Marcel Ciolacu: Am prezentat toate capitolele din PNNR cu bugetul aferent. Nu au fost discuţii tensionate

Florin Cîţu, primele declaraţii după întâlnirea cu Marcel Ciolacu. Premierul s-a întâlnit joi cu o delegaţie a PSD pentru a discuta despre Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Marcel Ciolacu a venit la discuţiile de la Guvern pe tema PNRR alături de Dumitru Costin, reprezentantul angajatorilor, şi Florin Jianu, reprezentantul angajaţilor.

Florin Cîţu, după întâlnirea cu Ciolacu: Nu a fost o discutie tensionată, nu are de ce să fie altfel

„Vor mai fi si alte intalniri. Astazi unele patronate şi sindicate au ales sa faca parte din delegatia PSD, surprinzător dar asta este. Am prezentat PNNR, care a fost apreciat de Comisia Europeană. Am prezentat aceste elemente care au fost discutate in coalitie.

Am prezentat toate capitolele din PNNR cu bugetul aferent. Am intrat si in discutii si despre reforme, lucrurile au fost foarte aplicate. Acest PNNR are o componentă importantă de reforme, o componentă care are in spate voturile romanilor.

PNNR-ul este un proiect al guvernului, nu trebuie să meargă in Parlament. Mă aştept de la cei cu care discutăm să ducă mai departe transparent si onest mesajul pe care îl avem, nu să-l distorsioneze.

Nu a fost o discutie tensionată, nu are de ce să fie altfel ” a declarat premierul după întâlnirea cu delegaţia PSD de la Guvern.

Citeşte şi Marcel Ciolacu, înainte de discuţia cu Florin Cîţu despre PNRR. „Nu este un plan al unui partid politic. Este un plan care trebuie să schimbe viaţa românilor”

Marcel Ciolacu, înainte de întâlnirea cu premierul

„Ştim cu toţii că PNRR a fost respins de două ori de Comisia Europeană. Salutăm decizia prim ministrului de a ne invita azi. Nu avem nicio problemă să venim la Guvern. Vorbim despre un plan naţional al României. Nu este un plan al unui partid politic şi nici măcar al unui Guvern. Este un plan care trebuie să schimbe viaţa românilor”, a precizat Marcel Ciolacu, înainte de discuţia cu premierul Cîţu despre PNRR.

Datele INS arată că România a avut o rată a inflaţiei de 4,6%, în anul 2018, în timpul guvernării Dăncilă. La acea vreme, inflaţia a crescut de aproape trei ori prin comparaţie cu anul 2017, în timpul Guvernului Grindeanu, când rata inflaţiei era de 1,3%.

În schimb, România a fost înregistrată o inflaţie negativă de -0,5%, în anul 2015, în timpul guvernării lui Victor Ponta şi ulterior a lui Dacian Cioloş.

Citeşte şi Sorin Grindeanu îl persiflează pe Florin Cîţu. „Minciunile și postările triumfaliste de băiețel alintat de tătucul de la Cotroceni nu țin loc nici de măsuri de sprijin”