REACŢIE DURĂ a PSD Constanţa: Reţinerea abuzivă a lui Valentin Preda aminteşte de Germania nazistă

Filiala PSD Constanţa, condusă de Radu Mazăre, a reacţionat într-un mod extrem de dur după ce secretarul de stat, Valentin Preda, cunoscut ca un apropiat al edilului constănţean, a fost ridicat de procurorii DNA. Social-democraţii spun că "reţinerea abuzivă a lui Valentin Preda din faţa Ministerului Dezvoltării aminteşte de practicile poliţiei politice din Germania nazistă sau din Rusia lui Stalin".

RomaniaTV.net
19 feb. 2013, 13:10
REACŢIE DURĂ a PSD Constanţa: Reţinerea abuzivă a lui Valentin Preda aminteşte de Germania nazistă

„Valentin Preda a fost şi este susţinut de către PSD Constanţa în funcţia de ministru secretar de stat, performaţele şi experienţa sa în acest domeniu fiind recunoscute de specialişti la nivel naţional şi internaţional. Reţinerea abuzivă a lui Valentin Preda, din faţa Ministerului Dezvoltării, practic din stradă, aminteşte de practicile poliţiei politice din Germania nazistă sau din Rusia lui Stalin, reţineri abuzive perpetuate de miliţia securistă a lui Traian Băsescu„, arată reprezentanţii PSD Constanţa într-un comunicat de presă, preluat de Mediafax.

Reprezentanţii PSD Constanţa cer DNA şi Ministerului Justiţiei un răspuns legat de modul în care a fost ridicat de pe stradă Valentin Preda.

„PSD Constanţa protestează ferm în faţa unor astfel de practici abuzive şi solicită un răspuns urgent din partea DNA, a Ministerului Justiţiei, Comisiei Juridice a Parlamentului României, Comisiei de abuzuri din Parlamentului României, referitor la «motivaţia» pentru care Valentin Preda a fost ridicat în acest mod. PSD Constanţa nu înţelege de ce acesta nu a fost chemat în mod civilizat la sediul DNA, având în vedere prezumţia de nevinovăţie de care trebuie să beneficieze orice cetăţean european”, se mai arată în documentul citat.

Reprezentanţii PSD Constanţa mai spun că nu se dezic de Valentin Preda.

„Vă reamintim că Valentin Preda a reuşit, în perioada mai – decembrie 2012, să deblocheze negocierile cu Comisia Europeană referitoare la proiecte care prevedeau dezvoltarea traseului navigabil pe Dunăre. Experţii Comisiei Europene au apreciat public experienta lui Valentin Preda în domeniul naval, solicitând ca acesta să reprezinte în continuare România în negocierile cu Comisia Europeană. Tot în această perioadă ministrul constănţean a reuşit deblocarea unor fonduri pentru multiple lucrări de infrastructură din România şi finalizarea lucrărilor la autostrada A2 pe tronsonul Cernavodă – Constanţa.

PSD Constanţa nu se dezice de Valentin Preda şi îl susţine pe ministrul constănţean, cerând imperios respectarea legii şi prezentarea motivelor pentru care un tânăr ministru performant este desfiinţat în acest mod josnic şi abuziv”, mai spun social-democraţii constănţeni.

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Valentin Preda, apropiat al lui Radu Mazăre, a fost ridicat, marţi dimineaţă, de către procurorii DNA din faţa Ministerului Dezvoltării şi dus la audieri.

Valentin Preda a fost dus pentru audieri la Direcţia Naţională Anticorupţie, într-un caz în care se fac cercetări privind posibile fapte de corupţie legate de anumite contracte.

Direcţia Naţională Anticorupţie a confirmat că există o anchetă a procurorilor DNA în care ar fi vizat Valentin Preda, dar a precizat că nu s-au luat până acum măsuri preventive faţă de acesta.

„Confirm că este o anchetă a procurorilor anticorupţie în care ar fi vizat Valentin Preda şi că până în prezent nu s-a luat nicio măsură preventivă faţă de acesta”, a declarat Gabriela Balaban, reprezentant al Biroului de presă al DNA.

Valentin Preda este suspectat de posibile fapte de corupţie, iar biroul său de la minister a fost sigilat de anchetatori. Împreună cu Valentin Preda a fost ridicat de procurorii DNA şi şoferul acestuia.