PSD critică măsurile guvernului Orban: „20% din forţa de muncă a României este inactivă în urma restricţiilor impuse de Guvern”

PSD a transmis, miercuri, că 20% din forţa de muncă a României este inactivă în urma restricţiilor impuse de Guvern. ”Domnilor de la guvernare, testaţi cât mai mulţi români, asiguraţi măşti de protecţie şi începeţi să deblocaţi sector cu sector al economiei”, afirmă PSD, apreciind că fiecare zi de întârziere înseamnă scăderea nivelului de trai al românilor.

RomaniaTV.net
08 apr. 2020, 13:13
PSD  critică măsurile guvernului Orban: „20% din forţa de muncă a României este inactivă în urma restricţiilor impuse de Guvern”

„20% din forţa de muncă a României este inactivă în urma restricţiilor impuse de Guvern. Şi mai grav este faptul că, în lipsa unei testări pe scară largă, nu există nicio perspectivă privind repornirea economiei. În acelaşi timp, de la începutul stării de urgenţă, firmele afectate nu au putut accesa încă nicio formă de sprijin de la Guvern, cu excepţia sprijinului şomajului tehnic copiat de la PSD”, a transmis, miercuri, PSD, conform News.ro.

Social-democraţii afirmă că „Guvernul Orban ne obligă să stăm închişi în case fiindcă este incapabil ori iresponsabil şi nu testează în masă, aşa cum recomandă insistent OMS şi cum au procedat ţările care au gestionat cu cel mai mare succes epidemia”.

„Domnilor de la guvernare, testaţi cât mai mulţi români, asiguraţi măşti de protecţie şi începeţi să deblocaţi sector cu sector al economiei! Fiecare zi de întârziere înseamnă scăderea nivelului de trai al românilor”, spun oficialii PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va prelungi starea de urgenţă cu încă o lună, decretul urmând a fi emis săptămâna viitoare.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, atac dur la adresa liderului deputaţilor PNL. „Minți ca un nerușinat pentru a acoperi incompetența Guvernului tău”