PSD, critici la adresa lui Cîţu şi Iohannis: Sunt singurii demnitari şi printre puţinii decidenţi occidentali care nu au avut o reacţie privind evenimentele din SUA

Social-democraţii îi critică pe premierul Florin Cîţu şi pe preşedintele Klaus Iohannis, despre care susţin că sunt singurii demnitari şi printre puţinii decidenţi occidentali care nu au avut până acum o reacţie privind evenimentele din Statele Unite.

07 ian. 2021, 14:21
PSD, critici la adresa lui Cîţu şi Iohannis: Sunt singurii demnitari şi printre puţinii decidenţi occidentali care nu au avut o reacţie privind evenimentele din SUA
PSD, critici la adresa lui Cîţu şi Iohannis: Sunt singurii demnitari şi printre puţinii decidenţi occidentali care nu au avut o reacţie privind evenimentele din SUA

Reprezentanţii PSD susţin că „faptul că preşedintele şi premierul n-au condamnat încă violenţele şi asaltul împotriva democraţiei americane pune România într-o postură delicată în raport cu celelalte democraţii occidentale şi noua administraţie democrată”.

„Florin Cîțu și Klaus Iohannis sunt singurii demnitari ai statului și printre puținii decidenți occidentali care n-au avut până acum vreo reacție privind evenimentele din Statele Unite!
Știm că sunt îngrijorați de faptul că șapca primită nu avea nicio legătură cu stabilirea unor relații serioase și puternice cu Statele Unite, dar tăcerea lor asurzitoare confirmă o lipsă îngrijorătoare de viziune politică.
Faptul că președintele și premierul n-au condamnat încă violențele și asaltul împotriva democrației americane pune, astfel, România într-o postură delicată în raport cu celelalte democrații occidentale și noua administrație democrată.
Ei confirmă practic, așa cum au făcut și în România, că susțin nerespectarea rezultatelor alegerilor și preluarea prin forță a puterii. De ce le este frică nu vor scăpa. 6 decembrie a fost doar începutul!”, este mesajul postat de pe pagina de Facebook a PSD.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri seară, că ”democraţia americană merită mai mult” decât ceea ce s-a întâmplat în Washington şi că este timpul pentru responsabilitate.

„Sunt îngrijorat de evenimentele din Washington. Democraţia americană merită mai mult. Este timpul pentru responsabilitate. Asta se întâmplă atunci când un om vrea toată puterea şi divizează societatea”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

Acesta susţine că ”abuzul de putere şi refuzarea rezultatelor alegerilor a devenit o practică pentru politicienii de dreapta, inclusiv din România”.

”Sunt convins că democraţia americană va trece peste asta. Salut discursul serios şi apelul la calm al preşedintelui-ales Joe Biden”, a mai scris liderul PSD.

Citeşte şi: Cine este bărbatul cu coarne şi căciulă de blană, care a pătruns în Capitoliu şi a devenit imaginea simbol a protestului

 

Joe Biden a fost validat de Congres în funcţia de Preşedinte al SUA

Congresul american l-a validat pe Joe Biden în funcția de Președinte al SUA. Joe Biden a avut 306 electori valdați față de 232 pentru Donald Trump. Joe Biden va fi investit în funcție pe 20 ianuarie.

Ratificarea are loc după o lungă şi extraordinară zi de 6 ianuarie care a fost marcată de un asalt asupra Congresului comis de susţinători ai preşedintelui în exerciţiu Donald Trump cu scopul de a bloca procesul de confirmare a rezultatelor electorale, conform EFE.

În pofida obiecțiilor din partea republicanilor față de rezultatele alegerilor din Arizona și Pennsylvania, membrii ambelor camere au putut să certifice rezultatul alegerilor la mai mult de 14 ore de la începerea procesului.

Ședința s-a încheiat cu o rugăcine pentru victimele violențelor de la Capitoliu.

Citeşte şi: Starea de urgenţă din Washington a fost prelungită cu 15 zile. Bilanţul violenţelor: 4 morţi şi 52 de arestări


loading...