Starea de urgenţă din Washington a fost prelungită cu 15 zile. Bilanţul violenţelor: 4 morţi şi 52 de arestări

Patru persoane au decedat şi 52 au fost arestate în timpul protestelor violente desfăşurate miercuri la Capitoliu, unde manifestanţi pro-Trump au reuşit să intre în clădirea care găzduieşte Congresul Statelor Unite.

07 ian. 2021, 09:33
Starea de urgenţă din Washington a fost prelungită cu 15 zile. Bilanţul violenţelor: 4 morţi şi 52 de arestări

Starea de urgenţă a fost prelungită cu 15 zile în Washington, până după ziua instalării lui Joe Biden la Casa Albă, conform deciziei primarului, relatează BBC, citat de News.ro.

”Numeroase persoane au venit în Districtul Columbia înarmate şi cu scopul de a se implica în violenţe şi în acte de distrugere şi s-au şi implicat în astfel de  acţiuni. Au folosita substabţe chimice iritante, cărămizi, sticle şi arme”, a declarat primarul Muriel Bowser.

În baza stării de urgenţă, vor putea fi utilizate resurse suplimentare pentru a-i proteja pe locuitori, inclusiv pentru  instituirea stării de asediu şi extinderea serviciilor de urgenţă.

Ordinul este valabil până în 21 ianuarie, la ora 15:00, la o zi după instalarea în funcţie a lui Biden.

Washingtonul se află deja sub stare de asediu de miercuri de la ora 18:00 până la 6:00 dimineaţa, iar zeci de oameni au fost arestaţi pentru încălcarea restricţiilor.

Starea de urgenţă prelungită până după instalarea lui Biden

Senatul SUA a respins joi dimineaţă cu un vot covârşitor obiecţia formulată de aliaţii preşedintelui în exerciţiu Donald Trump faţă de certificarea rezultatelor din statul Pennsylvania ale alegerilor prezidenţiale din 3 noiembrie, transmite Reuters.

Măsura a fost respinsă cu 92 de voturi pentru şi 7 voturi împotrivă.

Dacă toate contestaţiile care vor urma vor fi respinse de camerele Congresului, Joe Biden urmează să fie instalat ca Preşedinte al Americii într-o ceremonie desfăşurată pe 20 ianuarie.

Citeşte şi: Femeia împușcată în timp ce se afla în Capitoliu a murit. Alte trei decese în timpul violenţelor