PSD decide miercuri dacă şi cu ce mandat merge la consultările de la Cotroceni

Liderul deputaţilor PSD, Daniel Suciu, a declarat că Biroul Permanent Naţional al partidului se va reuni miercuri pentru a lua o decizie privind consultările iniţiate de preşedintele Klaus Iohannis pe tema legislaţiei din domeniul Justiţiei.

RomaniaTV.net
23 oct. 2018, 16:18
PSD decide miercuri dacă şi cu ce mandat merge la consultările de la Cotroceni

„Bineînţeles că vom avea o poziţie comună (cu cei de la ALDE, în cazul în care PSD merge la consultări – n.r.). Evident că mâine (miercuri – n.r.) vom avea o şedinţă a conducerii partidului şi vom vedea exact despre ce este vorba şi care va fi conduita noastră vizavi de acest exerciţiu de imagine al preşedintelui, e o părere personală, sunt convins că aşa şi este şi aşa se va şi dovedi mâine, aşa că, până nu vom lua o decizie în cadrul Biroului Permanent şi în cadrul discuţiilor dintre colegii din vârful partidului, nu pot da mai multe detalii”, a spus Suciu, marţi, la Palatul Parlamentului.

Luni, preşedintele Klaus Iohannis a transmis o scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlament, prin care îi invită la consultări, la Palatul Cotroceni, pe tema legislaţiei din domeniul Justiţiei. 

Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au avut, luni, o întâlnire secretă, în care au abordat și invitația lui Klaus Iohannis pentru o consultare cu partidele despre modificările legislației din justiție. Dacă ALDE a decis să meargă la consultări, PSD ia în calcul să refuze invitația, așa cum a mai făcut.

Codrin Ștefănescu a spus ce au discutat Dragnea și Tăriceanu și a recunoscut, indirect, că liderul ALDE merge la Cotroceni, indiferent de decizia PSD.

Surse: ALDE merge la consultările de la Cotroceni, dar nu împreună cu PSD

„S-ar putea să hotărâm să nu mergem la invitația lui Iohannis. Vom vorbi despre nimic la Palatul Cotroceni. Nu a spus Tăriceanu: „refuz PSD și mă duc eu separat”. Vom vedea dacă mergem, că poate nu mergem. Poate mergem cu ALDE sau poate mergem separat, așa cum ne-a invitat Iohannis. Părerea noastră e că orice discuții vom avea la Cotroceni noi o să mergem cu legislația până la capăt. Mâine va fi o pierdere de timp. Se va bucura Orban că l-a băgat șeful lui la o cafea, o să iasă de acolo bătăios, o să vorbească despre sistem.”, a spus Codrin Ștefănescu la România TV