PSD depune amendamente la ordonanţa privind sprijinirea firmelor afectate de coronavirus. „Măsurile nu sunt aplicabile unor categorii „

PSD a anunţat că va depune mai multe amendamente la Ordonanţa de Urgenţă 30/2020, în aşa fel încât mai multe categorii de firme afectate de pandemia de coronavirus să poată beneficia de prevederile acestui act normativ.  

RomaniaTV.net
23 mart. 2020, 07:15
PSD depune amendamente la ordonanţa privind sprijinirea firmelor afectate de coronavirus. „Măsurile nu sunt aplicabile unor categorii „

„Măsurile economice dispuse de Guvernul Orban prin OUG 30/2020 nu sunt aplicabile unor categorii largi de firme afectate. Firmele cu mai puţin de trei angajaţi, PFA-urile sau marii contributori care au anunţat că îşi trimit angajaţii în şomaj tehnic, înainte de apariţia OUG. Pentru a salva mii de locuri de muncă este imperios necesar ca atât angajatorii, cât şi angajaţii să primească un ajutor real din partea statului român!

În acest sens, PSD va depune o serie de amendamente la OUG 30/2020. Astfel, propunerile noastre vor viza: decontarea, de către stat, a 75% din salariul brut în cazul tuturor angajaţilor societăţilor comerciale/PFA-urilor care şi-au încetat activitatea din cauza pandemiei de coronavirus, decontarea a 75% din salariul brut în cazul angajaţilor ale căror contracte de muncă au fost suspendate ca urmare a restrângerii activităţii angajatorilor, fie ei SC sau PFA, din cauza pandemiei de coronavirus, eliminarea condiţiei de obţinere a certificatului de situaţie de urgenţă”, se arată într-un mesaj publicat de PSD pe Facebook.

Traian Băsescu despre pandemia de coronavirus: „Ne va costa enorm”

Social-democraţii afirmă că orice altă condiţie sau restricţie impusă va duce la birocraţie excesivă şi, în cele din urmă, la neacordarea de ajutoare angajaţilor şi angajatorilor în timpul pandemiei de coronavirus.

Raed Arafat: Vârful epidemiei de coronavirus va fi atins în România în aprilie